Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

MTG:s tidigare sportchef blir ny vd för Kanal 75

Erik Westberg, 37 år, blir ny vd för ATGs mediebolag Kanal 75.
– Erik är bäst i Sverige på att producera sport-tv, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.


Erik Westberg kommer närmast från Viasat (MTG) där han de senaste två åren varit sportchef. Erik, som tidigare även haft rollen som redaktionschef på Viasat, var den som ansvarade för de mycket uppskattade OS-sändningarna från Sotji på Viasats kanaler.

– I ATGs manifest, som fastslogs under hösten 2013, lovar vi kunderna att leverera ”Sveriges mest engagerande spelupplevelser och mötesplats för spel”. Om vi ska lyckas med det måste vi också leverera Sveriges bästa sport-tv. Jag är därför väldigt glad att vi rekryterat Erik till vd-posten på Kanal 75. Erik har, inte minst tack vare framgångarna med OS tidigare i år, visat att han är rätt person att ta sig an våra högt ställda tv-mål, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

v75flaggor


Erik Westberg, som börjar på Kanal 75 efter sommaren, kommer att ingå i ATGs ledningsgrupp.

– Jag hade egentligen inga planer på att sluta på Viasat. Men när jag fick ATGs framtidsplaner presenterat för mig ville jag vara med på den resan. Trav- och galoppsport har i kombination med spelet alla förutsättningar för att bli en fantastiskt bra TV-produkt och det känns därför helt rätt för mig att anta den utmaning som det innebär att leda det arbetet, säger Erik Westberg.

Per Tellander är tillförordnad vd för Kanal 75 sedan Niclas Andersson lämnade bolaget i april. I samband med Erik Westbergs tillträde återgår Per Tellander på heltid till rollen som affärsutvecklingschef på ATG.

Gå till Start