Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Per Tellander tar över Kanal 75 efter Erik Westerberg

ldbn2puetttu6bxcmbog

När Erik Westberg nu går till C More och TV4-Gruppen, där han ska samordna sportorganisationerna till en helhet, blir Per Tellander, affärsutvecklingschef på ATG, ny vd för produktionsbolaget Kanal 75. 

– Per är ett självklart val, han har erfarenhet av sport, spel och tv-produktion dessutom behåller han sin roll som utvecklingschef på ATG. Ett viktigt nästa steg för ATG är att ytterligare integrera tv-upplevelsen med vår digitala spelupplevelse på ATG.se och i sina båda roller – som fortsatt utvecklingschef och vd för Kanal 75 – har Per bra förutsättningar att lyckas med det, sägerHasse Skarplöth, vd ATG.

Gedigen bakgrund inom tv och rättigheter

Per Tellander kom 1994 till TV3 som reporter och programledare.1998 grundade han sportproduktionsbolaget Tip-tv. Bolaget köptes senare av IMG:s produktionsbolag, TWI, där han blev chef för stockholmskontoret. Per Tellander utnämndes 2006 till sportchef för Viasat och var där den drivande kraften bakom Viasats stora omgörning av sina sportkanaler. Kanaler som på kort tid blev Sveriges mest uppskattade sportkanaler. 2012-2013 var han chef för Viasats nordiska betal-tv-kanaler.

Hösten 2013 började Tellander som affärsutvecklingschef på ATG och från årsskiftet axlar han även rollen som vd på Kanal 75.

Ska skapa den roligaste och mest underhållande spelupplevelsen

– Kanal 75 har påbörjat en mycket intressant resa med ny positioneringsteknik för att följa hästarna, marknadsledande studioproduktioner och ett bättre utbud av rörlig bild online. Vår utmaning nu är att kunna integrera den nya positioneringstekniken ytterligare online. Inget spelbolag har bättre möjligheter än ATG att skapa den roligaste och mest underhållande spelupplevelsen. Vi har all sportinformation, speldata, har rättigheter till den rörliga bilden från evenemangen och har en fantastisk sport som bas, säger Per Tellander.

Erik Westberg lämnar

Kanal 75 är det produktionsbolag som direktsänder flest timmar trav-tv i Sverige samt ett av de produktionsbolag som producerat flest live-timmar per dygn. Travsändningarna går att se på TV4, TV12, TV4Sport samt ATG Live på ATG.se. Förutom trav- och underhållningsprogram producerar Kanal 75 bland annat redaktionellt innehåll och trailers.

– Kanal 75:s nuvarande vd, Erik Westberg, lämnar för en ny roll inom TV4-gruppen. Erik har gjort ett bra jobb på Kanal 75 och har bland annat legat bakom den nya positioneringstekniken i våra sändningar. Jag önskar honom lycka till i framtiden, säger Hasse Skarplöth.

Per Tellander tillträder tjänsten som vd för Kanal 75 den 1 januari 2016.

Gå till Start