Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

”Svenska Spels Spelkort påverkar negativt”

Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, fortsätter att dela ut stora pengar till det svenska förenings- och idrottslivet. Under 2013 delade Idrottens Spel ut 24 miljoner kronor (32,9). Bolagets omsättning ökade till 578 miljoner kronor (555,6).

 – Sammantaget gör vi ett utmärkt resultat i år igen, med en omsättningsökning. Samtidigt ser vi att Svenska Spels införande av sitt ”Spelkort” påverkar oss negativt. På grund av Spelkortet väljer en del spelare bort spel på Vegasautomaterna i våra hallar för att istället spela i miljöer som ingen har koll på och där överskottet hamnar i fickor utanför myndigheternas kontroll, säger Matz Wallander, koncernchef för Idrottens Spel.

matzwallander

Idrottens Spels bokslut för 2013 visar återigen ett stort överskott och ger därmed ett betydande bidrag till svensk idrott. Samtidigt ser man en oroande tendens vad gäller Vegasautomaterna.
– Spelandet på våra Vegasautomater har minskat med cirka 20 procent på kort tid. På lite längre sikt kan Spelkortet, där man kräver att alla som spelar registrerar sig, bli slutet för vissa bingohallar och därmed minskar bidragen till Idrottssverige, säger Matz Wallander.

Under 2013 har Idrottens Spel också gjort större investeringar. Idrottensbingo.se, som lanseras inom kort, och supporter.se är två viktiga exempel.

– Snart finns Idrottens Bingo på nätet. Här har vi, tillsammans med Proactive Gaming som är ledande inom spelutveckling på nätet, skapat en plattform för bingo på nätet som antagligen är världens mest moderna. Supporter.se är också ett mycket spännande projekt som vi kan berätta mer om lite senare, säger Matz Wallander.

Under 2014 och de närmaste åren ser Idrottens Spel fortsatt expansion, både inom befintliga affärsområden och nya.

– Vi är hela tiden öppna för nya bra idéer som kan generera pengar till Idrottssverige. För oss är det enkelt; ju mer pengar till idrottsföreningarna desto bättre har vi presterat, säger Matz Wallander.

Pressmeddelande här.

Gå till Start