Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Idrottens Spel köper in sig i Gaming Solutions

Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, är ett spelbolag som sedan starten 1979 delat ut drygt en miljard kronor till föreningslivet. Nu expanderar man genom att köpa sju procent av det norska spelbolaget Gaming Solutions.

– Det faktum att vi nu får spellicenser här i Norge är ett viktigt steg. Men bolaget har även stora internationella ambitioner där vi ska konkurrera på de riktigt stora marknaderna, där Tyskland är en prioriterad marknad för oss, kommenterar Gaming Solutions vd Hans Vigmostad till Idrottens Affärer.

Han fortsätter:

– Vår plan är att bolaget ska omsätta 600 miljoner kronor inom tre år. En nära relation med Idrottens Spel kommer att bidra till att vi lyckas med våra ambitioner,

Gaming Solutions har tilldelats licens för två av totalt fyra norska lotterilicenser.

– Idrottens Spel har unika erfarenheter och kunskaper inom vår nisch med bland annat bingo och relationer med föreningslivet. Vi är dessutom en av de världsledande inom variabeltryck och tryck av skraplotter, berättar koncernchef Matz Wallander.

Gå till Start