Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Utländska spelbolag ska betala skatt i Sverige

Internet har förändrat spelmarknaden i grunden och det har haft till följd att det svenska spelmonopolet kraschat. Idag konkurrerar ATG med oreglerade spelbolag på en havererad marknad. De utländska spelbolagen betalar inte skatt i Sverige, ger inte något till hästsporten eller andra arrangörer och de kan okontrollerat marknadsföra sig i vårt land.

– Det här tycker svenska folket är fel enligt vår senaste undersökning, säger Svensk Travsports Tf generalsekreterare Johan Lindberg (bilden) , som presenterade resultatet på ett pressmöte på Solvalla under lördagen.

Svensk Travsport har i en TNS SIFO-undersökning ställt frågor till svenska folket om vilket ansvar de anser att de utländska spelbolagen har när de säljer sina produkter i Sverige.

Endast 8 procent av de tillfrågade i undersökningen svarar att de tycker det okej att utländska spelbolag ska tillåtas sälja spel i Sverige utan att behöva betala ersättning till den som arrangerar sportevenemanget.

I samma undersökning svarar 6 procent att de inte tycker att utländska spelbolag som erbjuder spel här också är skyldiga att betala skatt i Sverige.

Johan Lindberg är inte överraskad över undersökningsresultatet.

– Under 2000-talet har den svenska spelpolitiken varit en dröm för de oreglerade utländska aktörerna samtidigt som det skadat den svenska hästnäringen. Spelmonopolet är dött och marknaden måste snabbt omregleras så att lika och rättvisa villkor gäller för spelbolagen som agerar här, säger Johan Lindberg.

Mer info här.

Gå till Start