Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Så blir V75-dagarna 2015

Nu är schemat klart för V75-dagarna 2015. Totalt ska 72 omgångar genomföras och för första gången ingår de största loppen i alla nordiska länder.

– Nästa år kan vi erbjuda V75 till det största loppet i varje nordiskt land. Det är Elitloppet i Sverige, Oslo Grand Prix i Norge, Copenhagen Cup i Danmark och Finlandia Ajo i Finland, säger ATGs vd Hasse Skarplöth.

V75 är travsportens elitserie och innebär såväl storpublik som höga spelpotter. Under 2015 kommer antalet omgångar utökas från 69 till 72. Bland annat tillkommer Färjestad på långfredagen 3 april och Finlandia Ajo på Vermo i Helsingfors den 17 maj.

Mellan den 3 juni och 5 augusti 2015 fortsätter även de populära sommaronsdagarna med V86. Där bjuds också många fina lopp; bland andra Fyraåringstestet på Eskilstuna 22 juli och Silverörnen på Solänget 15 juli.

– Kombinationen av toppsport, roliga arrangemang och V75 eller sommaronsdag verkar vara uppskattat i travsverige och varje år brukar det bli minst ett nytt publikrekord på någon av de arrangerande travbanorna, säger Johan Lindberg, tf generalsekreterare på Svensk Travsport.

Gå till Start