Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stryktipset utmanar experter med experter

På lördag, 8 februari, släpps det första av fyra Tipsskoleprov där Stryktipset med hjälp av landets främsta fotbollsexperter utmanar tipparna i engelsk fotbollskunskap. Proven är en uppvärmning inför Tips-SM 2014, en tävling med över 70 000 deltagare, som startar den 22 februari. Varje prov innehåller 1X2-frågor om Premier League, Championship, FA-Cupen och Stryktipset – 13 frågor per kategori, totalt 52 per prov.

– Våra stryktippare är otroligt duktiga på engelsk fotboll. Tillsammans med 26 av landets främsta experter passar vi på att utmana och värma upp alla tävlande inför årets Tips-SM. Kunskap om engelsk fotboll är avgörande i finalen, säger Monica Sandström Kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.

26 av Sveriges ledande experter på engelsk fotboll har bidragit som frågeskrivare. En är Marcus Christenson, Football Editor, på engelska The Guardian.

– Tipsskoleprovet är ett utmärkt tillfälle för svenskar i alla åldrar att visa hur kunniga de är när det gäller fotboll. För mig var det självklart att vara med som frågeskrivare eftersom fotbollen har gett mig så mycket positivt sedan jag var liten, berättar Marcus Christenson.

Om Tipsskoleprovet
Från och med 8 februari till 1 mars kan proven genomföras digitalt via www.tipsskoleprovet.se. Poängskalan är mellan 0.0 – 2.0 och proven kan enbart göras en gång per tävlande. Bäst resultat räknas. De fyra proven publiceras 8,15, 22 februari och 1 mars. Varje prov beräknas ta cirka 15 minuter.

Följande experter har bidragit med frågor:

Marcus Christenson (The Guardian)
Henrik Halvordsson (GP/OTW)
Leo Nilsson (Viasat)
Marcus Leifby (Aftonbladet)
Malin Jonson (GP)
Martin Älveby (Viasat)
Kalle Karlsson (Aftonbladet)
Ola Wenström (Viasat)
Jonas Olsson (Viasat/WBA)
Ulrik Sandebäck (Aftonbladet)
Bosse Petersson (Viasat)
Peter Backe (TV4)
Johanna Frändén (Aftonbladet)
Frida Nordstrand (Viasat)
Johanna Garå (TV4)
Henrik Ystén (Offside)
Henrik Strömblad (Viasat)
FOTLOL Anna Tascha Larsson (Nöjesguiden)
Johan Orrenius(Offside)
Niklas Holmgren (Viasat)
Niclas Henriksson (Dagens Spel)
Anders Bengtsson (Offside)
Per Nunstedt (Viasat)
Jan Jönsson (Sydsvenskan)
Bosse Hedenskog (Dala-Demokraten)
Carl-Johan Goth (Borlänge Tidning)
Mikael Ståhlblom Oddssättare (Svenska Spel)

Om Tips-SM

Tävlingen pågår i sex tipsomgångar, 22 februari-29 mars (vecka 8-13) 2014.  För att delta i Tips-SM måste alla spel lämnas in med Spelkort.

REGLER – INDIVIDUELLT

  • Du tävlar med ett 64-raders system (6 halvgarderingar) på Stryktipset varje vecka i sex veckor. Ingen anmälan behövs för att delta.

REGLER – LAG

  • För att vara med i lagtävlingen måste laget anmälas på www.svenskaspel.se
  • Ett lag i Tips-SM består av 4-5 personer inklusive en lagledare där var och en lämnar in ett 64-raders system varje vecka. Laget måste före tävlingsstart anmälas till Svenska Spel.
  • Tävlar du i lag tävlar du automatiskt även med din rad individuellt.

Varje vecka kan du följa ditt resultat på svenskaspel.se/tipssm. Du kan även se ditt resultat i mobilen. Finalen, som äger rum i Stockholm den 7 maj 2014, avgörs genom en kunskapstävling om fotboll.

Gå till Start