Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Postkodlotteriet i blåsväder – igen

Postkodlotteriet är ett omdebatterat spelbolag där alla tycks ha en åsikt om företaget och dess verksamhet – och igår fick man än en gång negativa rubriker då man råkat dödförklarat en av sina prenumeranter.

85-åriga Ingeborg Nilsson väntade in kommande dragning i Postkodlotteriet när hon fick ett brev från lotteriet. Hon öppnade brevet och upptäckte till sin förvåning att det var till hennes dödsbo; Postkodlotteriet menade att hon hade avlidit.

Det här var inte första gången som Postkodlotteriet drabbats av den här typen av negativ publicitet.

I januari förra året skrev Expressen om Sonny Romfors i Malmö, vars fru avled i sjukdom redan 2010, men där Postkodlotteriet fortfarande försökte nå hans fru med direktreklam och telefonsamtal. Postkodlotteriets dåvarande presschef, Fredrik Skärheden, förklarade att  det blivit ett fel i det personregister som lotteriet använder sig av för att bearbeta sina kunder.

I gårdagens fall med Ingeborg Nilsson verkar det dock vara mer mänskliga anledningar – jämfört med ett registerfel – som ligger bakom missförståndet.

– Ingeborg har skickat in en kupong till oss där hennes personnummer inte stämde, säger Emma Knutsson, presschef på Postkodlotteriet, till helahalsingland.se. Två siffror var fel och det är de som ställt till det, förklarar hon.

Postkodlotteriet omsatte förra året 3,03 miljarder kronor, vilket var en uppgång gentemot 2011 (2,98 mdkr). Försäljningen uppgick till  1,82 miljoner lotter per månad. Läs mer i Postkodlotteriets pressmeddelande.

Gå till Start