Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Postkodlotteriet värvar Magdalena Forsberg som ny vinstutdelare

Efter sex VM-guld i skidskytte, fyra Jerringpris samt seger i Mästarnas Mästare blir det nu Magdalena Forsbergs tur, som Postkodlotteriets nya vinstutdelare, att glädja svenskar runt om i landet med guldkuvert.

Premiären ägde rum på tisdagen, självklart genomförd på ett coronasäkert sätt, och visas i TV på lördag:

– En fantastisk första dag, sammanfattade hon när guldcheckarna delats ut.

Många stunder var starka, som mannen som vann över en halv miljon kronor eller paret där den 28-åriga nyblivna mamman har Postkodlotter och där familjen är i full färd att renovera sitt hus.

– Ett extra tillskott är alltid välkommet då, säger Magdalena Forsberg med ett leende. Och då är det speciellt kul när det kommer som en överraskning.

Är ambassadör för Cancerfonden

Magdalena Forsberg är ambassadör för Cancerfonden och sett hur viktigt stödet från Postkodlotteriet är.

– Jag vet verkligen vilken skillnad pengarna kan göra, både för den som vinner, där en vinst verkligen kan ha en enorm betydelse för den enskilde och familjen. Men också vilken oerhörd nytta pengarna gör för alla organisationerna som får ta del av överskottet.

En av Sveriges mest folkkära idrottare genom tiderna

Magdalena Forsbergs framfart som skidskytt under karriären mellan 1994 och 2002 gjorde att hon blev många svenskars favorit i TV:n under vintrarna. Sammanlagt tog hon 87 pallplatser och stod överst på prispallen vid 42 tillfällen. Vid sex mästerskap vann hon VM.

Men som den tävlingsmänniska hon är vann hon också Mästarnas Mästare 2013 och har varit i slutfinal i såväl Let’s Dance som På Spåret. Hon är dessutom hittills den enda i Sverige som röstats fram till Jerringpriset vid fyra tillfällen.

Magdalena Forsbergs första vinstuteldning visas i Postkodmiljonären lördagen 22 augusti klockan 19.30 i TV4.

Olivia Rydberg och hennes sambo håller på och renoverar huset när de överraskades av Magdalena Forsberg. Pressfoto: Emil Lorelius
Gå till Start