Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Raketech toppar laget – Andreas Kovacs får ny roll och Måns Svalborn blir CFO

Raketech, som arbetar med onlineaffiliate och content marketing, meddelar att bolagets CFO Andreas Kovacs har utsetts till den nya rollen Director of Business Development och att Måns Svalborn blir ny CFO.

Syftet är att ytterligare intensifiera implementeringen av bolagets tillväxtstrategi, meddelar Raketech.

Måns Svalborn börjar den 11 november och kommer inledningsvis arbeta parallellt med Andreas Kovacs för att säkerställa en smidig överlämning av CFO-rollen.

[irp]

Var tidigare CFO på Credorax Bank

Måns Svalborn kommer närmast från rollen som CFO på Credorax Bank där han har varit en del av den maltesiska bankens ledningsgrupp och ansvarig för teamen Financial Control och Financial Operations.

Tidigare positioner innefattar Head of Group Regulatory Financial Reporting på Nordea, Group Finance Manager på Öhman Group och Senior Auditor på EY. Han har en masterexamen i redovisning och en kandidatexamen i corporate finance, strategi och ledning.

– Jag är glad att kunna välkomna Måns Svalborn som vår nya CFO, säger Raketechs vd Michael Holmberg.

– Måns är en mycket kunnig finansprofil med relevanta erfarenheter inom rapportering, redovisning och revision som kommer väl till pass i den fortsatta utvecklingen av vår ekonomiavdelning.

[irp]

Andreas Kovacs blir ansvarig för affärsutveckling

Andreas Kovacs tillträdde rollen som CFO på Raketech inför bolagets notering på Nasdaq First North Premier Growth Market i juni 2018. Under det senaste året har han lett Raketechs arbete att optimera kapitalstrukturen samt haft en viktig roll i företagets satsningar inom förvärv och marknadsexpansion.

– Som CFO var min uppgift att förbereda bolaget för börsnoteringen, och sedan dess har jag gradvis fokuserat mer på tillväxtstrategin och expansionsarbetet, kommenterar Andreas Kovacs.

– Detta har blivit något av en passion, och det känns därför mycket bra att kunna fokusera helt på detta viktiga område i rollen som Director of Business Development.

Andreas Kovacs kommer att fortsätta vara den primära investor relations-kontakten för bolaget.

[irp]

Fokus på bland annat geografisk expansion

För att säkerställa en smidig överlämning av CFO-rollen kommer Måns Svalborn att börja sin anställning hos Raketech den 11 november och arbeta parallellt med Andreas Kovacs till den 1 december då han officiellt tillträder som CFO.

Michael Holmberg igen:

– Andreas har haft en avgörande roll i arbetet att professionalisera vår ekonomiavdelning och lägga grunden för vår informationsgivning som noterat bolag, samtidigt som han optimerat kapitalstrukturen och arbetat hårt med potentiella förvärv.

– När vi fokuserar ännu mer på geografisk expansion och andra tillväxtinitiativ identifierade Andreas behovet av någon att ge detta område sin fulla uppmärksamhet. Givet Andreas erfarenhet tycker vi att det är optimalt att han tar denna nya roll, avslutar Michael Holmberg.

Nyligen offentliggjorde Raketech förvärvet av Casumba Media, som markerar bolagets etablering på den japanska marknaden.

Gå till Start