Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NBA vill ha 1% av allt amerikanskt spel på ligans matcher

Brian Windhorst rapporterar för ESPN att Dan Spillane, som är advokat för NBA, vittnat för New Yorks senat om baksetligans syn på den framtida spelmarknaden i USA. Landet är i en process där man ser över möjligheterna att legalisera sportspel  i fler delstater och nationellt.

Dan Spillane redogjorde bland annat för att ligan vill ha en (1) procent från varje spel som läggs på NBA-matcher. Summan som avses är så kallat bruttospel, det vill säga insatsen, oavsett om vinstutbetalning eller ej sker.

Han berättade även på planer för att göra spel mer tillgängligt för fansen, till exempel genom att stödja legaliseringen av spel via mobilen och i kiosker på arenor. Ett alternativ är annars för USA att “bara” gör sportspel möjligt i fysiska kasinon eller kapplöpningsbanor.

Syftet skulle enligt Brian Windhorst vara att öka det potentiella spelandet och därigenom öka ligans omsättning.

– Vi har studerat de här frågorna länge, uttryckte Dan Spillane i sitt anförande.

– Vår slutsats är att tiden har kommit för ett annat tillvägagångssätt, som ger fansen ett säkert och lagligt sätt att spela på sportevenemang, samtidigt som de underliggande tävlingarnas integritet skyddas.

[irp]

NBA: Rimligt att operatörerna betalar en procent av spelet 

Michael Boss, talesperson för NBA, uttalade även han sig:

– Idrottsligor utgör grunden för sportspel, samtidigt som de bär de risker det innebär, även när de regleras.

– Om sportspel legaliseras, federalt eller statligt, måste vi investera mer i regelefterlevnad och anser att det är rimligt för operatörerna att betala varje liga 1% av det totala beloppet på sina spel för att kompensera för risken, bekostnaden av investeringarna och det kommersiella värde vår produkt ger dem.

Det är för The Gambler Magazine oklart hur stor omsättningen på sportspel är på den amerikanska marknaden. Enligt Brian Windhorts uppskattningar rör det sig om “hundratals miljarder”.

Gå till Start