Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred och Betsson blir sannolikt kvar på Malta

Även om den svenska spelmarknaden (sannolikt) får ett licenssystem är det för sent att fysiskt flytta verksamheterna till Sverige, berättar Kindred och Betsson till SvD. Det är för sent, menar man.

Kindred har idag knappt 200 utvecklare i Sverige, men majoriteten av de anställda jobbar på Malta och kommer där att stanna.

– När det gäller huvudkontoret kommer det att förbli på Malta där det har legat sedan år 2000. Att flytta ett huvudkontor är en stor och komplicerad manöver som vi inte ser något behov av eftersom verksamheten på Malta fungerar väldigt bra, säger Alexander Westrell, kommunikationschef på Kindred Group till SvD.

Han påpekar även att bolaget har nära 400 medarbetare på ön i dag.

– Vi är ett internationellt företag med verksamhet över hela Europa och Australien, där Sverige är en av flera viktiga marknader.

[irp]

Betsson: Ser sig som europeiskt bolag

Även Betsson är av samma åsikt som Kindred.

– Vi har vår operativa verksamhet på Malta, det är basen i vår verksamhet. Vi har tusen anställda på Malta. Sedan finns vi på flera andra platser i Europa, däribland Sverige, säger Pia Rosin, kommunikationschef på Betsson, till SvD.

Betsson är grundat i Sverige och noterat på Stockholmsbörsen, men man betraktar sig lika mycket som ett europeiskt bolag, berättar man.

– För 10-15 år sedan försökte bolaget etablera sig i Sverige och det var inte möjligt. Så i dag har vi främst it-personal i Stockholm.

SvD: Nu kan det gå, men nu är det för sent?

– Ja, vi har redan etablerat vår verksamhet på Malta, hela vår kärna är på Malta, säger hon och fastslår att det inte är ett alternativ att flytta tillbaka till Sverige.

Hela artikeln finns att läsa här hos SvD.

Gå till Start