Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NetEnt utvecklar sitt första VR-spel: “En milstolpe för hela spelbranschen”

NetEnt utvecklar sitt första spel för virtuell verklighet (Virtual Reality). Spelet kommer att baseras på Gonzo’s Quest, ett av bolagets mest populära onlinespel.

Spelutvecklaren visar i dagarna upp en första prototyp av VR-spel vid den årliga spelmässan i London.

– Vi tror verkligen att VR har en given plats inom framtidens onlinespel, baserat på våra analyser och de trender som vi ser, säger Per Eriksson, vd för NetEnt.

Han fortsätter:

– Vårt mål är att leverera den bästa spelunderhållningen och det är glädjande att meddela att vi nu tar vårt första steg inom VR-spel. Det här är en milstolpe för NetEnt och för hela spelbranschen, avslutar han.

[irp]

In kort: VR-spel i mobilen

NetEnt anser att den så kallade “WebVR-tekniken” kommer att vara tillräckligt utvecklad för att stödja mobila VR-spel redan under slutet av det här året eller i början på 2018.

– Det är tydligt att onlinespelare söker en allt mer engagerande spelupplevelse och intresset för VR-spel ökar nu bland konsumenter, skriver spelbolaget i ett pressmeddelande.

Spelutvecklarens ambition är att erbjuda sina kunder Gonzo’s Quest som VR-spel genom befintliga distributionssystem för att göra VR tillgängligt för alla kunder på alla marknader.

Gå till Start