Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred lanserar Storspelare.com

Kindred (tidigare Unibet Group) lanserade i dagarna ett nytt nätkasinovarumärke som vänder sig direkt till “storspelare” på den svenska och norska marknaden.

Sajten, Storspelare.com, tar enligt spelbolaget “spelansvar till nästa nivå genom att bland annat introducera oberoende upplysning av kundens ekonomi”.

Bakgrunden till initiativet är att det hos Kindred finns en mindre grupp “storspelare” som spelar för 2 500 kronor eller mer per månad.

― Storspelare finns hos alla nationella och internationella spelbolag. Istället för att låtsas som att den här gruppen av spelare inte existerar så har vi valt att ta deras behov på allvar, och erbjuder därför en säkrare spelmiljö och ett bättre belöningssystem, säger Peter Alling, Head of Nordic Public Affairs i Kindred Group.

[irp]

Sätter beteendet framför summorna

Hos Storspelare.com kan svenska kunder använda Bank-ID vid registrering och inloggning. Målsättningen är även att inom kort få samma förutsättningar på plats i Norge.

― Kindred Group har alltid fokuserat på den individuella spelaren när vi har planerat för teknisk utveckling och tillväxt i företaget. Vi känner våra kunder väl och vet vad de vill ha, berättar Peter Alling.

Han fortsätter:

– Konceptet Storspelare är ett resultat av den här erfarenheten och kunskapen. Spelmönster ter sig på olika sätt för olika kunder, därför är det själva beteendet hos en spelare i spelsituationen som är viktigt att fokusera på, inte summorna i sig, understryker han.

[irp]

Oberoende upplysning med spelansvarsåtgärder

Kindred introducerar även en oberoende upplysning av kundernas ekonomi på Storspelare.com.

― Vi är stolta över arbetet vi gjort för att stärka spelansvaret. Genom de nya spelansvarsåtgärderna på Storspelare.com så sätter vi en ny standard i industrin för att identifiera, förhindra och motverka problemspelande.

– Vi tror på individuell frihet för varje kund och att verktygen ska fokusera på individen, istället för att sätta kollektiva gränser, avslutar Peter Alling.

Upplysningen blir enligt spelbolaget ett tillägg till andra ansvarsåtgärder, så som obligatorisk ID-verifiering, Bank-ID vid registrering, personliga insättnings- och förlustgränser, övervakningssystemet PS-EDS, möjligheten att exkludera sig själv med flera.

Gå till Start