Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred expanderar i USA med avtal i Kalifornien och Arizona

Kindred Group fortsätter expansionen i USA genom att ingå ett avtal med Quechan Tribe of the Fort Yuma Indian Reservation. Genom avtalet får spelbolaget tillgång till spelmarknaden i Kalifornien och Arizona.

Avtalet sträcker sig över en 10-årsperiod med möjlighet till förlängning och inkluderar både online och offline sportboks-tjänster samt iGaming.

Efter lanseringar I New Jersey, Pennsylvania, Indiana och med signerade avtal för ytterligare sju delstater tar nu Kindred, genom varumärket Unibet, steget västerut.

– Att ta steget västerut är väldigt spännande och avtalet med Quechan Tribe of the Fort Yuma Indian Reservation kommer att ge Kindred tillgång till två nyckelstater på den amerikanska marknaden, säger Manuel Stan, SVP US, Kindred Group i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Kalifornien kommer mest sannolikt att bli en av de största marknaderna i världen med årliga intäkter som förväntas passera 2 miljarder USD. Medan Arizona förväntas att, när marknaden är mogen, nå 200 miljoner USD i årliga sportintäkter.

– Att nu ha säkrat tidig tillgång till dessa två nyckelstater ger oss en väldigt bra position för att kunna förbereda för en framgångsrik lansering tillsammans med en bra partner som har en stark lokal förankring, säger Manuel Stan.

Ser stor potential i Kalifornien

Tidpunkt för lansering i de båda delstaterna är beroende av lokal lagstiftning.

– The Quechan Indian Tribe of Arizona and California är glada över att ingå detta avtal med Kindred Group, en världsledande online sportbok- och speloperatör som kommer att föra med sig en spännande ny spelform till allmänheten men också intäkter till medlemmar i vår stam, menar President Jordan Joaquin.

Arizona är den delstat där man planerar en reglering av marknaden först och med ett lagförslag på bordet samt med stöd av guvernören hoppas man på att lagstiftarna godkänner initiativet under 2021.

Gå till Start