Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Norsk Tipping inför maxgräns för förluster

Det norska Kulturdepartementet har i dag gett grönt ljus till att Norsk Tipping kan införa en maxgräns för hur mycket pengar deras spelare kan förlora. Förslaget väntas bli aktuellt under hösten och gränsen föreslås bli max 20 000 norska kronor per månad.

Vid införandet av totalgränsen blir det obligatoriskt att sätta en självbestämd förlustgräns. Syftet är att motverka utveckling av spelproblem.

Gränsen kan maximalt vara 20 000 norska kronor per månad.

– Vi er stolte av å være det første spillselskapet i verden som innfører en universal tapsgrense, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Han fortsätter:

– Vi er trygge på at totalgrensen er et tiltak som virker. Det vil ha en viktig forebyggende effekt for alle våre spillere, og en vesentlig skadebegrensende effekt for noen få som allerede spiller for mye, sier Almlid.

Totalgränsen införs enligt spelbolaget efter att förskjutningen av spel allt mer går från klassiskt lotterispel till onlinespel, med snabba vinster och “märkbart fler spelare i riskzonen för att utveckla spelproblem”, enligt ett pressmeddelande.

– Selve bærebjelken i enerettsmodellen er at vi klarer å selge spill som gir færrest mulig negative konsekvenser. Derfor er ansvarlighetsarbeidet vårt et høyt prioritert område. Når vi ser at urovekkende mange av våre spillere taper mer enn de bør, er det naturlig at vi iverksetter tiltak, sier Almlid.

Gå till Start