Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Poker Bootcamp ska förbereda kändisarna inför poker-SM

Svenska Spels Poker-SM Online är en av de största pokerhändelserna i Sverige – över 7 000 spelare beräknas i år slåss om titlarna och ett förstapris på över en miljon kronor. Nytt för i år är konceptet ”Poker Bootcamp”.

– Poker handlar om både tur och skicklighet och inför årets mästerskap kan all pokerspelare träna sina skills genom Poker Bootcamp, säger Johan Uddenberg, kommunikationsansvarig på Svenska Spel.

Över 400 pokerspelare sökte till träningslägret. Fem amatörer och ett pokerproffs lyckades tas sig hela vägen för att bli tränade av experter i allt i från poker till mental träning. Bland deltagarna finns Dogge Doggelito och pokerproffset Robin Ylitalo. Bland experterna finns äventyraren Annelie Pompe och europamästaren Mattias Sunneborn.

Mästerskapets joker – en av världens främsta inom e-sport

Jonathan ”Loda” Berg är en av e-sportsväldens stora profiler och som världsmästare och lagledare för Alliance har han en lång proffskarriär bakom sig och vet vad som krävs i ett stort mästerskap.

– Jonathan är världsmästare inom e-sport. Han spelar även poker. Det ska bli enormt intressant att följa honom under årets Poker-SM. Vi tror att han blir mästerskapets joker. Hans nick är lodaberg och spelar sin första giv 29 november kl 18:00 i Main Event, avslutar Johan Uddenberg.

Turneringsöversikt Poker-SM Online 2015

Under mästerskapet spelas åtta deltävlingar och mästaren koras i Main Event (finalen).

1/11 Texas Hold’em 5-manna
6/11 7-korts stötpoker
7/11 Duell
8/11 Omaha
13/11 Texas Hold’em Fixed Limit
15/11 Omaha Hi/Lo
20/11 Mörkpoker
22/11 Omaha 5-manna
29/11 Texas Hold’em MAIN EVENT (finalbordet spelas med start 5 december)

Gå till Start