Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Turneringsöversikt: Så spelas Poker-SM Online

Svenska Spel arrangerar för åttonde året i rad Poker-SM Online. Tusentals pokerspelare gör upp om den åtrovärda mästerskapstiteln. Årets SM startar 2 november och avgörs med en final med start 30 november. Det senaste året har 100 000 spelat Poker online på Svenskaspel.se, bland dessa har spelarna i Dalarna, Kronoberg och Västerbotten utmärkt sig som mest framgångsrikast – speciellt i Texas Hold’em som spelas i finalen.

– Trots en vikande pokertrend har Poker-SM de senaste åren vuxit och slagit rekord, både gällande deltagare och vinster. Vi hoppas på samma pokerfest och fina förstapris även i år, säger Martin Nordenhem Marknadschef Poker Online hos Svenska Spel.

Mästerskapet korar Sveriges bästa pokerspelare online. De senaste tre åren har förstapriset legat på 1,2 miljoner kronor. Förra året blev Svenska Spels Poker-SM Online det största pokermästerskapet i Sverige med 7 543 deltagare.

Så spelar Sverige Poker Online på Svenskaspel.se

Det senaste året har 100 000 spelat Poker på Svenskaspel.se, vilket gör Svenska Spel till den enskilt största pokeroperatören på den svenska marknaden. Här samlas främst nöjesspelarna men även många tävlingsspelare. Det visar inte minst det höga deltagarantalet i både Poker-SM och Poker-DM, som båda slog rekord förra året.

– Segrarna i Poker-SM har under de senaste åren kommit från Stockholm och Göteborgstrakten. Av de 100 000 som i år har spelat poker på Svenskaspel.se så ser spelarna från Kronoberg, Västerbotten och Dalarna – främst i Falun, riktigt heta ut, avslutar Martin Nordenhem.

Turneringsöversikt Poker-SM Online 2014

Under mästerskapet spelas åtta deltävlingar och mästaren koras i Main Event (finalen).

  • 2/11 Texas Hold’em 5-manna
  • 7/11 7-korts stötpoker
  • 8/11 Duell
  • 9/11 Omaha
  • 14/11 Texas Hold’em Fixed Limit
  • 16/11 Omaha Hi/Lo
  • 21/11 Mörkpoker
  • 23/11 Omaha 5-manna
  • 30/11 Texas Hold’em MAIN EVENT
Gå till Start