Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Magnus Hedman köper Pinnacle Sports och Sporting Index

Magnus Hedman blir ny ägare av spelbolaget Pinnacle Sports. Det rapporterar bland andra eGR.

Magnus Hedman har länge drivit risk management-bolaget och oddsleverantören Touchbet Ltd och sedan i frebruari har rykten om kopplingarna till Pinnacle Sports varit i farten. Nya ägare ska ha tilltrett redan i augusti 2014, men vilka personer som låg bakom affärerna höljdes i dunkel.

Men nu är det alltså klart att Pinnacles nya höjdare blir just Magnus Hedman.

Pinnacles vd, Paris Smith, sa att hon var stolt över att kunna bekräfta Hedmans förvärv, men att det inte funnits någon anledning att påskynda offentliggörandet. Hon poängterade också att Pinnacles företagskultur alltid har varit att hålla kommunikationen låg och låta sina produkter på marknaden tala.

Magnus Hedman har redan fått beröm för att ha hjälp Pinnacle Sports i det nya licensarbetet på Malta.

Hedmans bolag sägs också ha konkurrerat ut Betgenius och GVC Holdings i köpet av Sporting Index. Stämmer uppgifterna, som bland annat Sky News har rapporterat om, betyder det totala investeringar på uppemot 200 miljoner brittiska pund. Pinnacle Sports står där för den betydande delen.

Offentliggörandet av det förvärvet bör ske inom snar framtid.

Gå till Start