Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Det minskade gapet stör inte spelarna – de är säkra på en rödgrön seger

Trots det minskade gapet mellan blocken i de senaste opinionsundersökningarna känner sig Betssons spelare allt mer säkra på ett stundande maktskifte. Av alla pengar som lagts på spelet ”Vem blir stadsminister efter valet” satsas 81 procent på Löfven och endast 19 procent på Reinfeldt. 

Även oddsen sänks stadigt till de rödgrönas favör och har under de senaste 14 dagarna sänkts från 1.45 till 1.30, ett odds som motsvarar 70 procents sannolikhet. Moderatledaren Fredrik Reinfeldts odds har istället höjts från 2.40 till 2.90 under samma period.

–  Våra oddssättare använder alltifrån opinionsundersökningar till expertanalyser, men vi tittar även på hur våra spelare väljer att satsa sina pengar. Det är intressant att se hur spelandet från dag till dag ökar på Löfven och minskar på Reinfeldt, trots att de senaste opinionsundersökningarna visat att gapet sjunker, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Även i frågan ”Vilka partier bildarregering efter valet” syns en stark tro på de rödgröna. Med oddsen 2.35 mot Alliansens 4.20 ligger även spelandet på 54 mot 27 procent.

Förutom de traditionella regeringskoalitionerna finns det även spel på gränsöverskridande samarbeten, bland annat ger en satsad hundring på att Folkpartiet eller Centerpartiet skulle bilda regering med de rödgröna 4 500 respektive 4 000 kronor tillbaka vid vinst.

Gå in på Valmatchen.se för att följa de realtidsuppdaterade oddsen och hur svenska folket satsar sina pengar.

Gå till Start