Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Undersökning med fler än 1 000 svenskar säger: Brasilien vinner VM

Brasilien vinner VM. Det slår svenska folket fast i en undersökning av fler än 1000 svenskar mellan 18 och 65 år, genomförd på uppdrag av NordicBet. Enligt svenskarna så kommer Brasilien att ställas mot Tyskland i sommarens VM-final, där majoriteten tror att resultatet under finalen blir 2-1 till hemmanationen Brasilien, ett scenario som ger 15,000kr tillbaka på en satsad hundring hos NordicBet.

Utöver det faktum att svenska folket spår Brasilien som världsmästare så visar undersökningen att VM engagerar svenskarna trots att Sverige inte kvalat in till mästerskapet. Att titta på fotbolls-VM hamnar på andra plats bland de aktiviteter man helst gör i sommar. Hade Sverige spelat menar de tillfrågade i undersökningen att VM-slutspelet varit topprioriterat, framför att umgås med vänner, familj och släkt, bada och sola, vistas i skog och mark och segla.

Ronaldo blir VM:s skyttekung och bäste spelare
Svenskarna har även tyckt till om vem de tror blir VM:s bäste spelare i respektive position samt vem som blir turneringens bäste spelare oavsett position. Till VM:s bäste spelare har man utsett Cristiano Ronaldo som man även tror tar hem VM:s skytteliga. Att Ronaldo tar hem VM:s skytteliga kan spelas på NordicBet till 18,00 ggr insatsen.

Majoriteten kommer se upp till 10 VM-matcher, helst hemma i soffan med vänner och familj
Undersökningen visar också att majoriteten av de tillfrågade (närmare 40 %) kommer se upp till 10 VM-matcher och 22 % säger att de kommer se fler än 10 matcher.  De allra flesta vill se matcherna hemma tillsammans med vänner och familj, endast 7 procent vill helst se matcherna på storbilds-tv på lokal.

Undersökningen genomfördes av Questback på uppdrag av NordicBet. 1311 svenskar mellan 18-65 år deltog i undersökningen. 791 av dessa var män och 520 var kvinnor.

Pressmeddelande här.

Gå till Start