Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelprofilen: Olof Grönlund

Uppstickaren Olof Grönlund har relativt snabbt skapat en stor följarskara på Twitter där han diskuterar spel och ger speltips inom framförallt fotboll. Hans signum är vassa livespel och han lägger mycket tid på att följa ligorna runt om i Europa för att försöka skapa sig fördelar gentemot spelbolagen.

Olof har bott flera år i Oslo men är nu tillbaka i Malmö där han vid sidan av bettingen arbetar i en klädbutik. Det stora spelintresset kommer sedan flera år tillbaka få han upptäckte Lången och Stryktipset som ett sätt att öka spänningen på TV-matcherna.

Olof, en del känner inte till vem du är, och de som känner igen dig följer dig antagligen på Twitter där du snabbt skapat en ansenlig skara följare. Hur gick det till?

– Jag började skriva en del med Niklas Jarelind och efter några klocka tankar och högoddsare så började det sprida sig, berättar Olof. Även MFF-backen Pontus Jansson har jag att tacka för ”raketkarriären”.

Vad skulle du säga är dina expertområden?

– Jag är väldigt insatt i Bundesliga, som jag följt nära under många år. Där känner jag övertaget mot spelbolagen, även om det är svårt att slå dem i de stora ligorna. Men måste jag välja ett område blir det den tyska fotbollen.

Många ställer sig säkert frågande till om man verkligen kan bli en vinnande spelare i de stora ligorna. Det kryllar väl knappast av överodds?

– Precis så är det, vid matchstart ligger de allra flesta odds rätt. Istället fokuserar jag i större utsträckning med livespel, där man bara efter de inledande 10 minuterna på en match kan hitta odds som sticker ut betydligt mer än startoddsen, förklarar Olof.

Berätta lite hur du går till väga, vilka variabler väger du in i din bedömning?

– Det är så otroligt mycket som vägs in i en rek, men till slut handlar det om magkänslan.

Men inte bara magkänsla väl?

– Nej, absolut inte. Jag vill gärna ha statistik som först talar för oddset och sedan får magkänslan komma därefter, på det sättet ser också följarna att jag inte bara höftar ut ett spel utan att det finns en grund till det.

Vilka råd vill du ge till personer som vill bli duktigare spelare?

– Först och främst är det inte många som klarar av att spela på både hockey, fotboll och en tredje sport med lika bra ROI. Bokför dina spel, efter kanske 500 spel kan du kolla på dina mönster, vilken sport och i vilket land man är som mest effektiv. Och sen fokusera på det man är duktig på med lite större insatser än att spela på mängder av matcher. Det är svårt att finna 10 spelobjekt på en dag, betonar han.

Du spelar en del på olika mönster och ”standardspel”, är det något du kan tipsa om?

– Ja, att försöka hitta mönster kan vara både roligt och effektivt.

Kan du ge exempel?

– Spelar Barcelona alltid över 2,5 mål hemma? Blir det alltid mål innan min 30 i Liverpools matcher? Gör Lazio alltid minst 2 mål hemma? Att försöka hitta ett ”standardspel”, som jag kallar det. Något som du alltid spelar, oavsett motstånd och uppställning.

Vad mer tycker du man ska tänka på som spelare?

– Att ALDRIG försöka vinna tillbaka förlorade pengar eller bli girig om spelet sitter snabbt är två dödssynder.

Hur menar du med att bli ”girig”?

– Om du har tippat över 2,5 mål i en match och det har blivit tre mål innan 60:e minuten, att då spela live på ytterligare ett mål håller inte i längden. Bättre då att nöja sig med att man analyserade rätt och ta vinsten än att bli girig och försöka vinna mer. Samma sak om du förlorar fem raka spel, försök då aldrig dubbla insatsen för att vinna tillbaka det du förlorat. Bättre att inte spela alls då…

Det här för oss in på problem med spel, ett ämne vi har återkommande här på thegamblermagazine.se. Hur förhåller du dig till spelberoende?

– Det är jävligt tråkigt att det kan bli så, men omöjligt att veta för mig om jag har någon följare som är det. Jag tror det handlar om att folk vill känna adrenalinet, ingen blir glad över att vinna 500 kr om du har en inkomst upp mot 30 000, berättar Olof. Det finns ju jättemånga fotbollsstjärnor som varit spelberoende också…

Fotbollsstjärnor?

– Ja, de har ju redan pengarna, men de vill känna spänningen, och för dem så är ju en vinst på 5 000 kr ingenting, folk sätter pengar efter sin egen inkomst, och det är där det farliga ligger eftersom det snabbt tar fart.

Olof fortsätter:

– Jag brukar säga att du aldrig ska spela med pengar du inte har råd att förlora. Betala hyran, betala alla räkningar och se vad du får över. Man får köra sunt money management också, har du 1 000 kr sätter du inte 100 kr per spel, då kommer pengarna inte hålla hela månaden i de flesta fall, och efter bara tio dagar blir du sugen på att sätta in nya.

Hur ser du på speltips på Twitter?

– Om man hänger på Twitter, ta inte alla speltips du ser. Välj ut 3-4 duktiga personer och följ dem istället. Se allt du läser om spel som inspiration och ta sen egna beslut.

Till sist, vill du berätta om något spelminne du har som du gärna tänker tillbaka till?

– Haha, det skulle vara när min pappa fick noll rätt på Stryktipset kanske. Det minns jag gärna. Tillskillnad från den gången då jag själv hade 12 rätt på Stryktipset och 1X i sista matchen, som självklart lottades till en 2:a…

Och du hade en bra känsla inför finalen i Champions League förra året?

– Ja, stör mig så otroligt mycket på den, var tvärsäker på Bayern München. Tror de hade 17-1 i hörnor och dominerade matchen totalt i 90 min. Sen fanns det en spelare i Chelsea man var tvungen att markera på hörnor, men likt väl får Drogba gå upp ohotad och göra 1-1.

Vi tackar Olof Grönlund för intervjun och informerar om att han finns här på Twitter, här på facebook och ni hittar hans hemsida på olofsbetting.com.

Fler intervjuer med spelprofiler hittar ni efter hand här. Önskar ni se någon speciell gäst – mejla redaktionen (a) thegamblermagazine.se så ska vi se vad vi kan göra. Intervjuerna syftar till att inspirera och informera om hur olika personer ser på spel – och sedan får du som läsare själv plocka ut det du finner intressant. Precis som vanligt här på thegamblermagazine.se.

 

Gå till Start