Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Han är utsedd till Årets Komet

Svenska Spel har tillsammans med Svenska Bandyförbundet instiftat en utmärkelse och pris till minne av bandyprofilen och Svenska Spel-medarbetaren, Torbjörn Ek från Ljusdal. I år går priset till Edsbyns succémålvakt Erik Persson.

– Det känns riktigt roligt och ärofyllt. Det är tack vare att jag fick chansen i Edsbyn. Det är ju inte optimalt att ställa en 17-åring i målet, men Edsbyn trodde på mig, säger Erik i ett pressmeddelande.

Erik har nyligen skrivit ett treårskontrakt med Edsbyn och hans mål är att i framtiden ta en plats i landslagstruppen.

Juryns motivering löd:

“17-åringen var inte ens med på lagfotot före säsongen. Men Erik Persson var en av spelarna som tog Edsbyn ända fram till en SM-semifinal. Han har gjort en anmärkningsvärd kometkarriär som målvakt. En lugn och trygg person som bidrar till laget även på sidan av isen och därmed en värdig vinnare av priset till Torbjörn Eks minne.”

Juryn bestod av förbundskaptenerna Franco Bergman och Håkan Larsson/Jörgen Fröberg, Radiosportens Magnus Wahlman och Jonas Claesson, TV4:s Daniel Kristiansson och Pelle Fosshaug, Svenska Spels Andreas Arver/Putte Ramberg samt frilansjournalisten Lasse Sandlin.

Gå till Start