Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hockey: De är favoriter till SM-guldet

Elitserien är färdigspelad och för åtta lag är det nu slutspel som gäller. Svenska Spels oddssättare Stefan Österberg har satt odds på kvartsfinalerna och rankat lagens guldchanser.

– Vi håller fast att Skellefteå AIK är det bästa laget, skriver spelbolaget i ett utskick. Oddssättarna har fortsatt stort förtroende för att laget vinner SM-guld i år.

Efter Skellefteå rankar man tvåan och trean i grundserien; Färjestad respektive Luleå. HV71, som hade andraplatsen inför slutomgången men som hamnade först på fjärde plats, steg från vinnarodds 4,00 till 7,00 i och med de nya förutsättningarna.

– Vi anser att de möter klart tuffast motstånd i kvartsfinalen mot Linköping, menar Stefan. Skulle någon av Frölunda, MODO eller Brynäs vinna guld, eller för den delen ta sig vidare till semifinal, anser vi det vara en stor sensation avslutar man.

Även Ladbrokes är inne på sama linje.

– Brynäs är ett sämre lag nu än i fjol, samtidigt som Skellefteå bara byggt vidare på sin framgångsrika satsning. Laget har varit i två raka SM-finaler och vi tror att det blir tredje gången gillt i år, säger Andreas Fyrlund på Ladbrokes i ett pressmeddelande.

Kvartsfinalerna spelas som följer:

 • Skellefteå vs Brynäs
 • Färjestad vs Modo
 • Luleå vs Frölunda
 • HV71 vs Linköping

Så rankas lagens guldchanser enligt Svenska Spel/Ladbrokes.

 1. Skellefteå AIK
 2. Färjestads BK
 3. Luleå HF
 4. HV 71
 5. Linköpings HC
 6. Frölunda HC/MODO
 7. MODO Hockey/Frölunda HC
 8. Brynäs IF

 

Gå till Start