Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Så rankar Svenska Spels oddssättare SHL-lagen inför säsongen

Fotbolls-VM pågår men SHL-säsongen närmar sig med stormsteg. Svenska Spels oddssättare Stefan Österberg snackar upp hockeyserien i Oddsbloggen. Nedan är ett utdrag och hela texten finns här.

Mästarna
Skellefteå AIK är tvåfaldiga regerande mästare, men hur står det till uppe i norr? Att ett lag tappar spelare är inget nytt, att ett vinnande lag tappar fler spelare än normalt brukar också ske. Men Skellefteå har de senaste åren vant oss med att hålla en god kontinuitet och kryddat på med ett fåtal vassa nyförvärv och lyft upp unga talangfulla juniorer. Läs mer om Skellefteå AIK här.

Utmanarna
Fjolårets succé Växjö Lakers kan åter upprepa en semifinalplats, vi tror inte att Lakers har satt upp ett mål som är lägre än så, då de visade förra säsongen vad klubben besitter för kvaliteter. Även om de tappar några spelare så har klubben bra ekonomi att fylla luckorna och dessutom har de inte så stor spelaromsättning som flera andra klubbar i toppskiktet kommer att ha. Läs mer om Växjö Lakers här.

Fågel eller fisk
Linköping [7,00] har i dagsläget endast en tung spelarförlust i Simon Hjalmarsson, det talar på något sätt FÖR LHC som då kan fortsätta bygga laget från ifjol. Det som talar EMOT är den ojämnhet som laget allt för ofta visar upp spelmässigt och prestationsmässigt. Läs mer om LHC här.

Luleå [15,00] och HV 71 [15,00] går också under denna kategorin. Det beror för Luleås del på den stora spelaromsättning som varit där nyckelspelare som Linus Klasen ska ersättas och att det ifjol kändes lite down på dem. Men ny tränarstab kan nog göra gott för klubben, de kan nämligen inte räknas bort helt och värvningarna har en viss stuns av potential. Läs mer om lagen här.

Svenska Spels ranking av SHL-lagen just nu:

 1. Skellefteå
 2. Frölunda
 3. Färjestad
 4. Linköping
 5. Växjö Lakers
 6. Brynäs
 7. Luleå
 8. HV71
 9. MODO
 10. Örebro
 11. Leksand
 12. Djurgården

Läs hela blogginlägget här.

Gå till Start