Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Fotbollförbundet i datadelningsavtal med Malta Gaming Authority

Malta Gaming Authority (MGA) meddelar idag tisdag 12 maj att de upprättat ett datadelningsavtal (“Data-Sharing Agreement”) med Svenska Fotbollförbundet.

MGA är Maltas motsvarighet till Spelinspektionen, vilka för övrigt ingick en överenskommelse för lite drygt ett år sedan.

Syftet med det samarbetet var och är att underlätta kommunikation och främja informationsutbyte mellan de två myndigheterna.

Flertalet av de spelbolag som har svensk spellicens har även en maltesisk licens.

SvFF nu i sällskap med MFA, TIU, ICC och IOC

Nu breddar MGA den svenska portföljen av samarbetsorganisationer till att även inkludera Svenska Fotbollförbundet (SvFF).

– Detta datadelningsavtal är det senaste av en serie andra högprofilerade avtal som har tecknats av MGA under de senaste månaderna, meddelar myndigheten.

MGA lyfter bland annat fram samarbetsavtal med Malta Football Association, Tennis Integrity Unit, International Cricket Council och Internationella Olympiska Kommittén.

– Denna kamp mot matchfixning och manipulering av idrott bygger på samarbete och effektivt informationsutbyte, beskriver MGA.

Malta Gaming Authorithy ska hjälpa SvFF i arbetet mot matchfixning

Antonio Zerafa är Sports Integrity Manager på Malta Gaming Authority och han säger följande om samarbetet med SvFF:

– Datadelningsavtalet mellan MGA och SvFF möjliggör att förhållandet mellan de två enheterna inte begränsas till diskussioner om ‘best practices’, utan också möjliggör överföring av data i samband med undersökningar gällande manipulation i idrottstävlingar.

– Utan tvekan stärker det här ytterligare MGA:s åtagande att hjälpa idrottsorganisationer i deras kamp mot matchning, avslutar Antonio Zerafa.

Gå till Start