Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Henrik Lundqvist ny ambassadör för Unibet

Unibet presenterar NHL- och landslagsmålvakten Henrik Lundqvist som ny ambassadör. Ambassadörskapet lanseras via det gemensamma initiativet ”30/30-fonden”, med syfte att ge tillbaka till idrottsrörelsen och hjälpa föreningar över hela Sverige.

30/30-fonden är ett samarbete mellan Henrik Lundqvist och Unibet, ett varumärke inom Kindred Group, vars syfte är att stödja idrottsrörelsen för allt den har givit Henrik och många andra svenska idrottare.

Initiativet går ut på att uppmärksamma och belöna föreningar över hela Sverige, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar, trygghet och glädje.

– Det undgår nog inte så många att hockeyn har betytt mycket för mig. Det är däremot inte lika känt att jag under mitt liv varit aktiv inom flera andra sporter som tennis, fotboll, innebandy och skidor, säger Henrik Lundqvist.

– För mig och många andra har idrotten betytt enormt mycket, så att kunna ge någonting tillbaka till idrotten var en förutsättning för vårt partnerskap. Det känns mycket bra att göra detta tillsammans med Unibet som har en stark lokal förankring i Sverige och som lever för, och med sport varje dag.

[irp]

Unibet: ”Vi är otroligt stolta och glada”

”30/30” anspelar på Henrik Lundqvists tröjnummer och att 30 föreningar får 30 000 kr var. Alla idrottsföreningar kan ansöka till 30/30-fonden och vinnarna utses av Henrik Lundqvist tillsammans med Unibet.

– Vi är otroligt stolta och glada att Henrik delar Unibets ambition att stödja idrottssverige. Han är en perfekt ambassadör för att uppmärksamma föreningslivet, säger Anders Falk, Brand and Partnerships Manager på Unibet.

– Vi på Unibet har under flera år jobbat med att sätta strålkastarljuset på såväl fans, föreningshjältar och idrottare genom initiativen Årets fan och Unibet 2:an, och detta är ytterligare ett steg i det arbetet.

[irp]

Samarbetet med Henrik Lundqvist sträcker sig över 3 år

Ansökningsperioden för 30/30-fondens utbetalningar 2019 är öppen till och med den 30 april 2019. Vinnarna utses under maj månad.

– Samarbetet med Henrik Lundqvist sträcker sig över tre år och är en viktig del i vår övergripande strategi om att verka för samhället och idrottssverige, säger Per Carlander, Sverigechef på Unibet.

– 30/30-fonden och huvudsponsorskapet till Allsvenskan och Superettan visar på ambitionsnivån för våra satsningar framåt. Henrik är en av världens främsta målvakter genom tiderna och att vi kan göra detta tillsammans är såklart oerhört glädjande, avslutar Per Carlander.

Gå till Start