Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Yggdrasil ansöker om spellicens på Gibraltar

I december fick Yggdrasil Gaming sin engelska spellicens och nu riktar man blickarna mot Gibraltar. Att etablera sig på den marknaden skulle vara ett stort steg för spelleverantören då många spelbolag opererar från landet.

Cherrybolaget Yggdrasil Gaming är baserade på Malta med kontor i bland annat Polen. Men man är inte främmande för att etablera sig även på Gibraltar. 

Fredrik Elmqvist, vd för Yggdrasil, kommenterade ansökan:

– Vi är väldigt glada över att ha blivit inbjudna att ansöka om en licens på Gibraltar. Det är en exklusiv marknad med många stora aktörer, och vi tror att det kommer bli en fantastisk ny jaktmarknad för oss.

Han fortsätter:

– Vi har i stort sett täckt operatörerna i Malta, så nu är det hög tid att rikta fokus mot Gibraltar, där vi ska bygga upp en verksamhet. Vi tror på att ha en närvaro på Gibraltar och kommer rekrytera aktivt. Vi tror starkt på marknaden då vi har skapat en nisch som skiljer sig från andra leverantörer, avslutar Fredrik Elmqvist.

Tidigare i år tilldelades Yggdrasil ”iGaming Software Supplier of the Year”.

Nedan en intervju med Fredrik Elmqvist från spelmässan ICE för ett par veckor sedan.

Gå till Start