Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spel på e-sport allt mer populärt

Spelandet på e-sport har ökat markant och till DreamHack Summer som startar på lördag i Jönköping väntas spelandet slå nya rekordsiffror. Svenska framgångar har drivit på intresset och svensklaget Fnatic är guldfavoriter i CS:GO.

Mellan den 13 – 16 juni går världens största datorfestival av stapeln, DreamHack Summer i Jönköping. Över 26 000 besökare och miljontals tittare på nätet väntas se på när några av världens bästa spelare gör upp i spel som League of Legends, Starcraft 2 och inte minst Counter-Strike: Global Offensive.

CS:GO är en av festivalens höjdpunkter och svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas är favoriter till att skjuta hem segern.

– Precis som i övriga sporter ser vi ett ökat intresse när det går bra för svenska utövare, så även inom e-sportens värld. Fnatic och Ninjas in Pyjamas har presterat på topp en längre tid vilket bidragit till att intresset för e-sport som fenomen och spelobjekt i Sverige gått upp. Inför helgens festival är de bägge lagen storfavoriter till segern och närmast att utmana dem tror vi är Ukrainabaserade Natus Vincere, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

DreamHack Summer 2015 pågår mellan den 13 juni – 16 juni.

Gå till Start