Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG lanserar Onsdag Xpress och Fetvinsten

Åtta travlopp på 90 minuter. En unik – gratis! – värmningstjänst på ATG Play. Och minst 10 miljoner kronor garanterat till en ensam vinnare.  Onsdagen den 26 februari är det premiär för Onsdag Xpress med V86.

Precis som tidigare kommer Solvalla att arrangera V86 på onsdagarna, men med skillnaden att det varje vecka körs gemensamt med någon av banorna Åby, Jägersro eller Bergsåker.
Först ut är Åby.
Rent praktiskt går det till så att V86-1 körs på Åby, V86-2 på Solvalla, V86-3 på Åby och så vidare.
Starttiden för första V86-loppet är 19.05 och sedan är det cirka 11 minuter mellan varje lopp.

– Vi vill att V86, som redan genererat 90 miljonvinster, ska bli ännu bättre och engagera fler kunder genom att anpassa spelformen till dagens samhälle där tid i många fall är en bristvara, säger ATGs vd Hasse Skarplöth.

Under de fyra första veckorna av Onsdag Xpress kan någon ta hem Fetvinsten (för regler se dokumentet “Fakta Fetvinsten” via bifogad länk). Det innebär att den som är först ensam vinnare med åtta rätt på V86 under perioden 26 februari till och med 19 mars garanteras minst tio miljoner kronor.

Den 26 februari är också TV-programmet ”V86 Direkt” tillbaka i TV4 Sport, men i ny tappning på sändningstiden klockan 18.30 till 20.30.
Några av nyheterna i TV är en virtuell mållinje och på upploppet kommer tittarna med hjälp av grafik att kunna se hur långt det är kvar till mål.

Även på webben införs det en nyhet nästa onsdag. På ATG Play kommer det att finnas klickbara värmningar på V86-hästarna. Det är en nyhet som också gäller alla V75-hästar med start den 1 mars.

– Målet är att kunna visa minst hälften av alla värmningar från de båda banorna med fokus på favoriterna. Tjänsten är helt gratis, säger Hasse Skarplöth.

Det genomförs också en elitsatsning från Svensk Travsport på V86-tävlingarna. Det innebär att det lägsta förstapriset i V86-loppen kommer att vara 60 000 kronor och majoriteten av loppen kommer att ha högre förstapris.

– Vårt mål är att V86 ska vara den tydliga andradivisionen, precis under travets elitserie V75. Bland annat så blir det minst 1,7 miljoner kronor i prispengar varje onsdag, säger Johan Lindberg, tillförordnad generalsekreterare på Svensk Travsport.

Efter V86-tävlingarna så fortsätter Onsdag Xpress med en V65:a enligt samma modell som V86, det vill säga gemensamt på de båda tävlande banorna. Dessa tävlingar går att följa i ATG Live.

Onsdag Xpress körs till och med 18 juni då det blir sommaruppehåll.

Viktiga hålltider Onsdag Xpress
V86 Direkt, TV4 Sport: kl 18.30.
Starttid V86-1: kl 19.05.
Starttid DD-1: kl 20.11.
Starttid V65-1: kl 20.50.

Läs mer här.

Gå till Start