Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

“En gata har 18 spelbutiker”

Fullmäktige i Newham har beslutat att minska – och i viss utsträckning stoppa – nya spelbutiker från att etablera sig i staden. En av personerna med inflytande i stadsdelen, Ian Corbett, menar att spelbutikerna är “crime generators” och att området behöver se över hur många butiker som är lämpligt.

Newham är en av Storbritanniens fattigaste områden och har fler än sex spelbutiker per kvadratkilometer, totalt 80 stycken. Av dessa har Paddy Power ett dussin och man avser öppna ytterligare fler, men nu har beslutsfattarna sagt sitt och Paddy Power fått nej.

– Vi måste uppmuntra mångfald på huvudgatan. Det är bara en spelbutik efter den andra, säger Ian corbett, ordförande i licensieringskommittén till the Guardian. En av gatorna har 18 spelbutiker, förklarar han.

Fler skäl i argumentationen är att de nya spelbutikerna förväntas göra mer pengar från spelautomater än traditionella spel på hästar eller sport. Man menar även att utvecklingen med fler och fler spelbutiker är oroväckande, då spelbolagen systematiskt väljer att etablera sig i fattiga områden.

Mer läsning hos the Guardian.

Gå till Start