Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bingolottos Uppesittarkväll 2021 gav rekordöverskott till föreningslivet

Tomten kom tidigt till föreningslivet. Uppesittaren med BingoLotto innebar 105 miljoner i rekordöverskott för denna kväll.

– Kul, bra och viktigt att så många engagerar sig i vårt svenska föreningsliv. Jag hoppas dessutom att vi smittade av oss med värme och kärlek och att den känslan håller i sig hela julen, säger programledare Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg var programledare

Fyra och en halv timmes mys, mat, rimstuga, artistuppbåd, spänning och spel – en jultradition som följdes av miljoner TV-tittare är åter genomförd under ledning av Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Det handlar förstås om Uppesittarkvällen med BingoLotto – en afton dan-före dan som sedan många år tillbaka ingår i Nordiska Muséets samling över svenska traditioner.

Dessutom av största vikt för vårt unika föreningsliv, som kämpat med att sälja lotter och på så vis tjäna pengar till sina verksamheter.

Över hundra miljoner till föreningslivet

Årets Uppesittare är den största någonsin och överskottet landar på hela 105 miljoner att fördela på klubbar och organisationer.

– Oerhört imponerande av alla inblandade som bidragit. Det gäller förstås alla säljinsatser som gjorts, men också alla som köpt lotter och därmed bidragit till vår största och viktigaste folkrörelse, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel och fortsätter: 

– Vi vet att det bara några dagar innan planerade cuper och turneringar kom nya restriktioner, vilket drabbar respektive arrangörer hårt. I rådande läge känns det givetvis extra bra att vi kan presentera ett rekordöverskott för Uppesittarkvällen.

Gå till Start