Gold Town Games tecknar LOI om att utveckla sportmanagerspel med play-to-earn-funktionalitet

Gold Town Games har ingått en avsiktsförklaring med spelproducenten CS Games om att utveckla sportmanagerspel med play-to-earn (”P2E”)-funktionalitet.

CS Games tillhandahåller hela projektbudgeten, givet att spelprojektet får erforderlig finansiering, meddelar Gold Town Games i ett pressmeddelande.

Gold Town Games förväntar sig att en beställning på ett första spel inom kategorien kan komma under innevarande eller nästa kvartal. Spelprojektet innefattar även försäljning av så kallade non-fungible tokens (NFTs) där spelarna skall kunna köpa och sälja dessa in-game assets på ett sätt som tidigare inte varit praktiskt möjligt inom den traditionella spelbranschen. 

”P2E en affärsmodell som vi önskar att utforska närmare inom bolaget”

Marknaden för NFTs och P2E har vuxit explosionsartat under 2021 och flertalet med häpnadsväckande värderingar, en av det mest omtalade spelprojekten är Axie Infinity och deras AXS Token som värderas till över 300 miljarder kronor enligt CoinMarketCap, uppger bolaget.

– Som vi tidigare nämnt är P2E en affärsmodell som vi önskar att utforska närmare inom bolaget, vi är därför mycket glada över förfrågan om att utveckla ett spel till detta snabbt växande och spännande segment i spelbranschen. Vår plattform är väl rustad att kunna anpassas till att hantera P2E-spelmekanik och NFTs. Dessutom är detta ett projekt som inte kräver några investeringskostnader från oss utan kommer att ge en intäkt från dag ett”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Gold Town Games förväntas erhålla kontanta medel för spelutvecklingen, delägarskap i CS Games samt även ersättning i framtida tokens kopplat till spelprojektet. Spelprojektet påverkar för tillfället inte befintlig produktion eller planering i GTG och när det blir verklighet kommer bolagets produktionskapacitet att utökas.