Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Johan Carlson lämnar Folkhälsomyndigheten – blir ledamot i ATG:s styrelse

I och med gårdagens bolagstämma, måndag den 7 juni 2021, i AB Trav och Galopp (ATG) blir det en förändring i bolagets styrelse, avseende de statligt tillsatta ledamöterna. Regeringen har utsett Johan Carlson, för närvarande generaldirektör för Folkhälsomyndigheten (FHM), till ledamot i styrelsen.

ATG:s styrelse består av sex ledamöter utsedda av staten inklusive ordförande, fem ledamöter utsedda av trav- och galoppsporten samt en personalrepresentant med två suppleanter.

Lämnar sitt uppdrag på Folkhälsomyndigheten

Johan Carlson utsågs av regeringen i torsdags och har tidigare suttit i ATG:s styrelse (2015 – 2016). Johan Carlson tillträder från 1 september 2021 och lämnar i samband med detta sitt uppdrag på FHM.

Johan Carlson, 67 år, tillträdde tjänsten som FHM:s generaldirektör år 2014 då Smittskyddsinstitutet, Statens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen slogs samman till Folkhälsomyndigheten. Han var tidigare generaldirektör för Smittskyddsinstitutet.

– Jag är glad att få hälsa Johan Carlson välkommen tillbaka i ATG:s styrelse. På ATG värnar vi om våra kunder, vi vill att de ska må bra i sitt spelande och spelansvar är vår viktigaste hållbarhetsfråga. Johan har med sin bakgrund en synnerligen gedigen kunskap kring folkhälsa vilket stärker oss i vår strävan att alltid ligga i framkant i dessa frågor, säger Bo Netz.

I samband med Johan Carlsons tillträde lämnar Petra Forsström sitt uppdrag i ATG:s styrelse.

– Jag vill passa på att tacka Petra för den tid som vi arbetat tillsammans inom ATG och önskar henne lycka till i kommande uppdrag, avslutar Bo Netz.

Gå till Start