Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

De bildar regering 2022 enligt oddsen

Med färre än 500 dagar kvar till riksdagsvalet ökar temperaturen mellan partierna. Med den relativt nyfunna alliansen M+KD+L hoppas Ulf Kristersson kunna besegra Stefan Löfvén, men oddsen för att Liberalerna klarar spärren är inte goda och innebär därmed en fortsatt fördel för en S+MP-regering.

Betsson är ett av de spelbolag som erbjuder odds på poltik. Ett fortsatt osäkert politiskt läge inför valet 2022, med små marginaler framförallt kring riksdagsspärren, kan sannerligen påverka utgången.

– I och med att det fortfarande är relativt långt kvar till valet skiljer sig oddsen en hel del jämfört med dagens opinionsmätningar, där spelarna snarare försöker ta in framtiden i beaktande, säger Robin Olenius PR-chef på Betsson, i ett pressmeddelande.

Enligt oddsen från Betsson kommer Liberalerna få fler röster än vad opinionsmätningarna visar just nu, men hamna runt 3,5 % och därmed lämna riksdagen för första gången i partiets historia. För MP och KD ser det något stabilare ut, där KD väntas bli större än MP.

Moderaterna eller Sverigedemokraterna som näst största parti?

Att Socialdemokraterna blir största parti är givet, men desto jämnare kring andraplatsen, där just nu Moderaterna ser ut att dra det längsta strået. Däremot säger oddsen att Sverigedemokraterna likväl kommer få fler röster jämfört med 2018 års riksdagsval, vilket kan påverka maktbalansen.

– Trots en medvind och en ökad samhörighet, inte minst kring migrationen, så är det blåa alternativet fortfarande beroende av att både KD och L att klara spärren, vilket gör att oddsen just nu trots allt talar för en svag fördel för S+MP, med stöd från C och V, berättar Robin Olenius.

Riksdagen

Potentiella block efter valet 2022

I skrivande stund visar den senaste valprognosen från Valodds, som baseras på spelmarknadens odds, att följande block och samarbeten bli aktuella efter valet 2022:

  • S + V + MP + C = 175 mandat
  • M + KD + SD = 174 mandat
  • S + M = 174 mandat
Gå till Start