Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Everysport Media Group köper Trav og Galopp-Nytt

Everysport Media Group (ESMG) har tecknat avtal om att förvärva Trav og Galopp-Nytt AS (TGN). TGN omsätter ca 20 miljoner norska kronor och är Norges ledande mediahus inom trav- och galoppsport.

I ett pressmeddelande berättar ESMG att verksamheten slås ihop med ESMGs befintliga verksamhet i Norge. Tillträde förväntas ske 1 mars 2021 och är villkorat av att ett antal villkor uppfylls.

Det största köpet på fyra år

ESMG har en tydlig strategi att fortsätta växa både organiskt och genom strategiska förvärv, både i Sverige och internationellt.

– Förvärvet av TGN kommer att bli det största ESMG gjort de senaste fyra åren och finansieras av ESMGs befintliga kassa, meddelar företaget.

ESMG:s portfölj inom sportmedia och iGaming utökas i samband med förvärvet med Trav Og Galoppnytt (tidning samt sajten tgn.no), handelsplatsen hesteportalen.no, hest.no samt hunden.no.

TGN beskrivs ha en rad växande digitala konsumenttjänster som ska passa väl in i ESMG:s strategi kring att utveckla digitala B2C-tjänster med prenumerations- eller styckesköpsintäkter.

Hannes Andersson, vd för ESMG, kommenterar:

– Vi är mycket glada att kunna offentliggöra affären med TGN. Genom förvärvet av TGN stärker vi vår position inom iGaming-området ytterligare i Norden. Vi blir den ledande leverantören av redaktionella produkter kring trav i Norge och vi bygger en grund för att kunna växa ytterligare genom att lansera nya sportrelaterade produkter.

Han fortsätter:

– Jag är imponerad av TGNs team och i dess VD Kristian Skullerud får vi en mycket kompetent ny Norgechef som har 30+ års erfarenhet av att driva mediaverksamhet i Norge.

– Vi har nu alla komponenter på plats för att växa vår affär ytterligare och lansera ESMG som mediahus i Norge på bredare basis, avslutar Hannes Andersson.

Kommentar från TGN:s vd Kristian Skullerud:

– Genom att bli en del av ESMG skapas större möjligheter för fortsatt tillväxt för TGN. Vi får ta del av kompetens, tekniska plattformar och resurser som gör att vi snabbare kan utveckla både befintliga och nya produkter.

– Vi skapar nu ett mediahus som inte bara blir ledande inom sitt område, personligen ser jag även fram emot att sätta ESMG på mediakartan i Norge och leda den fortsatta tillväxten inom fler nischer, avslutar Kristian Skullerud.

Kristian Skullerud blir ny ansvarig för hela ESMG:s verksamhet i Norge.

Gå till Start