Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred fastställer klimatmål i linje med Parisavtalet: ”Vi ska göra vad vi kan för vår planet”

Kindred Group fortsätter sitt arbete mot att uppnå målet att i största möjliga utsträckning använda förnyelsebar energi senast 2023.

Det senaste steget i Kindreds klimatarbete innebär att spelkoncernen nu har satt upp sina klimatmål i linje med Parisavtalets mål om att begränsa uppvärmningen till 2°C, med ambitionen att begränsa den ytterligare till 1,5 °C.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Företags klimatmål för att minska sina växthusgasutsläpp anses vara vetenskapligt baserade (Science Based Targets) när de ligger i linje med det som, enligt den senaste klimatforskningen, krävs för att möta Parisavtalets mål, delger bolaget.

Läs också: Kindred ISO 27001-certifierade

”Fast beslutna om att vi ska göra vad vi kan för vår planet”

Kindred har som mål att minska sina scope 1- och 2 utsläpp vid 2023, med 2018 som basår, genom att köpa ursprungscertifikat. Dessutom satsar Kindred på att minska andelen affärsresor med 30% till 2023, med 2018 som basår. Det här är Science Based targets i linje med IPCC 1,5 ºCs och IPCC 2 ºCs ambitionsnivåer.

– Vi är alla väl medvetna om att företag spelar en viktig roll i kampen mot klimatförändringarna, och på Kindred är vi fast beslutna om att vi ska göra vad vi kan för vår planet, säger Henrik Tjärnström, vd för Kindred Group.

Han fortsätter:

– Våra Science Based Targets är satta för att minska koldioxidutsläppen för våra datacenter, kontor och affärsresor. Dessa mål är även kopplade till vårt mål om att senast 2023 köpa in 100 procent förnyelsebar energi där vi kan.

I enlighet med Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard rapporterar Kindred Group årligen sina utsläpp via Carbon Disclosure Project och i sin hållbarhetsrapport.

Gå till Start