Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Moderaterna startar eget lotteri – partiet lanserar M-Lotteriet med ”M-lotten”

Moderaterna har under början av hösten lanserat M-Lotteriet och ”M-lotten”. Lotteriet beskrivs som ett månadslotteri för medlemmar i hela Sverige och syftar till att ge ett tillskott till partikassan.

– Lotteriet är digitalt och lanseras för att öka partiets finansiering såväl som för att erbjuda en ny engagemangsform för alla som vill bidra till att vi vinner valet 2022 och därefter, beskriver partiet i samband med lanseringen.

Lanseringen har väckt uppmärksamhet i flera medier, främst eftersom politiker i Moderaterna mer eller mindre regelbundet kritiserat Socialdemokraternas lotteriverksamhet.

M-lotteriet kan ge en vinnare 10 miljoner

Lotteriets högvinst är 10 miljoner kronor, men vinsterna omfattar även bilar, upplevelser och bensin.

Praktiskt går det till så att lotteriets deltagare prenumererar på en eller flera digitala månadslotter och betalningen sker helt via autogiro.

– Det känns fantastiskt roligt att få lansera M-Lotten och ge alla som köper lotter möjlighet att både vinna fina priser och stärka Moderaterna inför valet!, säger Gunnar Strömmer, Partisekreterare.

M-lotten syftar till att hjälpa Moderaterna ekonomiskt

Moderaterna äger lotteriet och är enda förmånstagare. M-lotteriet står under Spelinspektionens tillsyn.

Syftet med lotteriverksamheten är enligt Moderaterna:

  1. Att erbjuda ett lotteri med både många och höga vinster samt
  2. Att bidra till partiets finansiering då överskottet oavkortat tillfaller Moderaterna för att genomföra och utveckla moderat politik.

Vidare beskriver partiet:

– M-Lotteriet värnar ett sunt spelande och arbetar för att begränsa riskerna för spelproblem. Vårt lotteri är en spelform med låg risk för spelberoende. Det finns dock inga riskfria spel. Därför är det viktigt för oss att ta ett stort spelansvar och göra vad vi kan för att skydda våra spelare mot ett överdrivet spelande.

Man fortsätter:

– Exempel på säkerhetsåtgärder är att kunder inte kan köpa lotter på kredit samt att vi har uppföljningsrutiner för kunder som prenumererar på tio eller flera lotter per månad.

Förutom att lotteriet kommer att marknadsföras bland medlemmar som är 18 år eller äldre så kommer även moderata ambassadörer att bidra till spridning och försäljning.

Vinstplanen för M-lotten finns att läsa här: Vinstplan

Gå till Start