Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Utbrott av corona gör att TV4 delvis får göra om Idol 2020

Fredagsfinaler i Idol brukar vara en helig stund i många familjers TV-soffor. När kvalet läggs till handlingarna och 2020 års finalupplaga startar anpassar sig TV-formatet efter utbrott av corona.

Eftersom idolerna befinner sig i karantän kommer varje idol att göra sitt framförande från sitt rum, meddelar TV4 i ett pressmeddelande.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade, säger Pär Lernström programledare för Idol.

– Så en historisk och annorlunda kväll väntar, men som alltid i det här programmet så är målet detsamma, att fortsätta få leva drömmen om att bli en stjärna.

Idolerna deltar på länk på grund av corona

Under kvällen kommer juryn och Pär Lernström sända live från studion och prata med idolerna via länk.

Alla idoler har fått möjlighet att framföra sina låtar. Ikväll kommer idolerna genomföra sina låtval på temat ”Det här är jag”.

– I de här speciella tiderna ser vi fram emot att bjuda in tittarna till en härlig Idolkväll på ett helt nytt sätt, berättar säger Malin Knave exekutiv producent på TV4.

Hon fortsätter:

– Våra idoler, jurymedlemmar, programledare och produktionen ska känna sig trygga. Därför väljer vi att genomföra kvällens fredagsfinal på det här sättet.

– Alla Idoler är i karantän efter att några av dem har testats positivt för Covid-19. Det är en av de nödvändiga åtgärder som görs för att minska smittspridning.

Fredagsfinalen sänds kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Spelbolagen erbjuder odds på Idol 2020

De flesta stora spelbolag har odds på vem som vinner Idol 2020.

Topp 5 vinstchans i Idol 2020

Enligt Idol 2020 odds är Caspar Camitz favorittippad att ta hem årets Idol-upplaga.

  1. Caspar Camitz
  2. Nadja Holm
  3. Affe Hagström
  4. Simon Karlsson
  5. Maya Arctaedius

Deltagare som är under 18 år gamla går inte att spela på.

https://www.instagram.com/p/CFb_XYAIgag/
Gå till Start