Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

US Masters planerat till november – högt odds på Henrik Stenson

US Masters, som normalt sett spelas i mitten av april, flyttades i början av vårmånaden till 12-15 november. En titt på oddsen visar att de svenska chanserna ser tunna ut på förhand.

Coronapandemin har kastat om de flesta större idrottsevenemang och golfens årliga majors är inget undantag.

Faktum är att det ännu inte är helt fastställt huruvida den anrika turneringen US Masters kommer arrangeras eller inte. Nya utbrott av covid-19 på den amerikanska kontinenten kan sätta käppar i hjulet för tävlingen som genomförts 83 gånger.

Planerar att bjuda in världens bästa golfspelare även i år

Tävlingen spelas årligen på den privata golfklubben Augusta National Golf Club, där endast inbjudna välkomnas.

– Vi vill betona att våra planer [för årets tävling] är föremål för råd och vägledning från hälsomyndigheterna, sa Fred Ridley, Masters ordförande i början av april.

– Under förutsättning att detta inträffar och vi kan leda Masters 2020, avser vi att bjuda in de professionella och amatörer som skulle ha kvalificerat sig för det ursprungliga aprildatumet och välkomnar alla befintliga biljettinnehavare att njuta av spänningen i Masters-veckan.

Sedan beskedet i april har inget slutgiltigt besked kommit om hur tävlingen arrangeras i år. Uppgifter gör dock gällande att hotellen i Augusta, Georgia, är fullbokade för veckan, vilket tyder på att biljettinnehavarna räknar med att tävlingen blir av.

Tiger Woods vann US Masters 2019

Fjolårets tävling vanns av Tiger Woods, som nu har fem stycken “gröna kavajer” i segersamlingen.  Amerikanerna dominerade upplagan och bakom Tiger Woods placerade sig trion Dustin Johnson, Brooks Koepka och Xander Schauffele på tolv under par, ett slag efter Woods.

Henrik Stenson blev bästa svensk först på en delad 36:e plats. Alexander Norén klarade nätt och jämnt cuten och slutade till sist på delad 62:a plats.

I och med att det finns flera olika tourer som tillsammans pågår i stort sett året runt är spelintresset för odds på golf stort. Klassiska vinnarspel har kompletterats med livebetting där “hål för hål” och “antal Hole In One under tävlingen” bara är några exempel.

Jämnt bland favoriterna enligt spelbolagens odds

Om det skulle bli en turnering i år är Rory McIlroy favorit på förhand enligt de odds som finns ute på spelmarknaden. Han är den enda i fältet som ger under 10 gånger pengarna i nuläget.

– Det kommer vara en annorlunda Masters-tävling, och personligen, själviskt, är det kanske vad jag behöver för att få tag på den gröna kavajen, sa Rory McIlroy i en intervju med Nike Golf under våren.

Rory McIlroy, som är världsetta, har på elva starter aldrig vunnit US Masters.

Att Henrik Stenson vinner US Masters 2020 ger hela 91 i odds, vilket får anses betyda att de blågula chanserna för en grön kavaj i november är ganska risiga.

Fjolårsvinnaren Tiger Woods rankas enligt oddssättarna på delad fjärde plats.

Odds på US Masters 2020

Vinnare
Odds
McIlroy, Rory
8.50
Rahm, Jon
12.0
Dechambeau, Bryson
13.0
Woods, T
15.0
Thomas, Justin
15.0

Lästips:

Gå till Start