Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Pinnacle är tillbaka i Sverige: “En långsiktig möjlighet att bidra till en mer seriös spelmiljö”

Pinnacle lanserar i Sverige igen. Tillbaka med svensk spellicens vill Pinnacle bli svenskarnas förstahandsval för betting under fotbollssäsongen.

Det internationella bettingbolaget Pinnacle har lanserat i Sverige igen efter ett uppehåll på två år.

Pinnacle har länge positionerat sig som ett spelbolag som erbjuder höga odds och välkomnar vinnande spelare.

Paris Smith, vd för Pinnacle, säger:

– Det känns fantastiskt att lansera lagom till Allsvenskan. Sverige är en av våra viktigaste marknader med många lojala kunder som har använt Pinnacle i många år.

– Vi välkomnar de svenska regelverken och är alltid måna om att göra saker på rätt sätt. Vi ser denna lansering som en långsiktig möjlighet att bidra till en mer seriös spelmiljö i Sverige.

Pinnacle är redan marknadsledande inom eSports-betting, där Sverige är den största marknaden i världen, enligt spelbolaget.

Paris Smith, Pinnacle Sverige
Paris Smith, vd Pinnacle.

Pinnacle vill erbjuda riktigt bra odds

Företaget fick godkänt från Spelinspektionen redan i december förra året, men har väntat på rätt tillfälle för att lansera.

När Allsvenskan fick grönt ljus att starta den 14 juni, beslutade Pinnacle att åter öppna sina dörrar, med ett komplett utbud av fotbollsspel i samband med Allsvenskans premiäromgång.

– Vi har en annorlunda fotbollssäsong framför oss, med anledning av de rådande omständigheterna och restriktionerna kring offentliga sammankomster. Därför känns det extra viktigt för oss på Pinnacle att bidra med en positiv upplevelse online för alla fans. Genom att erbjuda riktigt bra odds och vara den mest ansvarstagande aktören online, vill vi vara alla fotbollsfans förstahandsval när det kommer till betting under säsongen, tillägger Paris Smith.

Speciell säsong för Allsvenskan och de andra fotbollsligorna

Pinnacle erbjuder nu ett brett spektra av betting inom sport och eSport i Sverige, samt täcker alla större sportevenemang. Nästa vecka lanseras även odds på Damallsvenskan.

Marco Blume, Trading Director på Pinnacle, tror att den som vill spela på Allsvenskan i år kommer få flera spännande aspekter att fundera över.

– Liksom de andra ligorna i Europa kommer det bli ett tight spelschema i Allsvenskan, med en intensiv säsong fram till och med november. Det faktum att alla matcher spelas inför tomma läktare tillför givetvis ett intressant perspektiv, men jag tror att detta kommer ha en relativt liten effekt på själva spelet.

– Vi har även hört en del spekulationer kring minskade ”hemmamatchfördelar”, men jag tror inte att detta kommer förändra spelet i sig allt för mycket. Jag skulle istället råda den som bettar att lägga sin energi på andra aspekter när de analyserar matcherna.

Pinnacle: Mindre konkurrens ger goda vinstchanser

Blume tror att det finns extra goda vinstchanser under Allsvenskan.

– Eftersom det satsas så mycket pengar i de större ligorna som Premier Leauge, La Liga och Serie A, blir konkurrensen ofta väldigt hård. Man tävlar mot så många andra spelare och det kan bli svårare att vinna stort. Även om vi ser att trycket på Allsvenskan är högt, så går det inte att jämföra med dessa ligor. Eftersom Allsvenskan är en mindre liga kan den som vet lite mer om fotboll ha goda chanser till vinst.

Om man tittar på vilka som leder i kampen om att ta hem ligan i år, tillägger Marco Blume:

– Malmö är tippade som favoriter att ta hem guldet, trots att de inte har vunnit Allsvenskan sedan 2017. Men eftersom de ofta ligger i toppen blir det ett logiskt val för många att hålla sig till ligans mest konsekventa spelare, avslutar Marco Blume.

Gå till Start