Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

State of the States 2020: Spelmarknaden i USA fortsätter växa

Spelmarknaden i USA fortsätter att växa, det berättar Anton Severin, som arbetar som Director of Research på American Gaming Association, för The Gambler Magazine.

För ett år sedan meddelade Kindred att varumärket Unibet tagit emot sina första spelkunder från New Jersey. I augusti pratade sedan The Gambler Magazine med Anton Severin om den amerikanska spelmarknaden.

När American Gaming Association (AGA) nu publicerat sin årliga rapport, State of the States 2020 (pdf), är det dags för en ny uppdatering.

– 2019 var ett rekordår för branschen med $43.6 miljarder i spelintäkter, än ökning med 3.7% från 2018. Det var det femte året i rad med ökade spelintäkter, berättar Anton Severin.

Siffrorna står dock i stark kontrast till effekten som Covid-19-pandemin har haft på den amerikanska spelbranschen under 2020.

– Inom ett spann på 11 dagar stängdes dörrarna till landets 989 kasinon, berättar Anton Severin.

Han fortsätter:

– I en undersökning som vi genomförde i maj förutspådde AGA:s medlemsföretag att deras intäkter kommer minska med 40% under 2020 och att kommer ta branschen upp till två år att återhämta sig, avslutar Anton Severin.

Sportspel är en viktig del av spelmarknaden i USA

När det kommer till spel på sport så satsade amerikaner under 2019 mer än 13 miljarder dollar på lagligt vis, det vill säga spel hos reglerade operatörer. Summan är nästan dubbelt så stor som motsvarande siffra för 2018.

Sportspelsoperatörerna hade strax över 900 miljoner dollar i intäkter 2019, att jämföra med 430 miljoner 2018.

AGA förespråkar i sin rapport att fler stater bör dra nytta av tillväxten och ordna så att fler operatörer kan verka under licensreglering; erbjuda lagligt spel, betala skatter och avgifter och lyda under andra statliga begränsningar, till exempel inom ansvarsfullt spel.

– Anmärkningsvärt var att stater med lagliga onlinespel och mobila sportspel överträffade de som fortsatte att begränsa laglig satsning till sportböcker i detaljhandeln, skriver AGA i rapporten.

– Onlinebetting svarade för mer än 81 procent av de årliga intäkterna för sportspel i New Jersey, där Pennsylvania och Indiana snabbt trender i samma riktning efter att de två staterna lanserade onlinesportsatsningar i maj respektive oktober, beskriver AGA.

Topp 5 delstater spel USA
Topp 5 största marknaderna sett till reglerad spelomsättning.
Topp 5 delstater vars reglerade spelomsättning ökat mest.
Topp 5 delstater vars reglerade spelomsättning ökat mest.

Amerikanska spelmarknaden 2019 i korthet

  • 43,6 miljarder dollar genererade i kommersiella spelintäkter 2019. Det femte raka året för intäktsökning.
  • 10,2 miljarder dollar betalades i spelskatter till statliga och lokala myndigheter, med miljarder mer om man räknar in försäljning, inkomst och andra skatter.
  • 21 av 25 kommersiella spelstater har ökat intäkterna från år till år, med 14 stater som rapporterar årligen.

Gå till Start