Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Scout Gaming kryddar produktmixen med e-sport

Scout Gaming har lanserat e-sport i sitt nätverk av partners. Initial utrullning påbörjades i mitten av april och speloperatörer kan nu erbjuda Fantasy Sport på bland annat CS:Go och Dota 2.

Spel på e-sport via Scouts plattform är för närvarande tillgängligt via ett flertal partnersajter, däribland Fanteam.com, Bethard.se, Stoiximan.gr samt Strendus.com.mx med ytterligare lanseringar planerade för kommande veckorna.

Parallellt kommer antalet spelbara events och sporter att systematiskt utvidgas för att tillgodose efterfrågan.

– Vi har letat efter den optimala tidpunkten för att lansera vår Esports-portfölj, , kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

Han utvecklar:

– Eftersom traditionella sporter över hela världen befinner sig i tillfällig lockdown är tidpunkten just nu optimal. Efter några inledande tester av Esports Fantasy- och Esport Player-performance-odds, med goda resultat, är vi glada för lanseringen.

Scout Gamings plattform kommer att stödja en bred uppsättning e-sporter, däribland populära titlar såsom FIFA, NBA 2K, Virtual Formula 1, CS:GO, LoL och DOTA2.

Scout Gaming är en leverantör av Daily Fantasy Sports

Företaget är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports. Scout Gaming erbjuder en nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor.

Slutanvändare på Scouts nätverk kan avnjuta spel på e-sport i Scouts Fantasy Sports-turneringar, såväl som nya och kommande spelinnovationer såsom Player Matchup, Player Performance Odds och det kommande Sports Jackpot-spelet.

Scout Gaming har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta.

Spelleverantören har tidigare levererat fantasy-spel till bland andra NRK.

Gå till Start