Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stars CALL for Action – de deltar i PokerStars välgörenhetsevent

Flera internationella kändisar träffas online för att delta i nätpokertävlingen Stars CALL for Action – Powered by PokerStars, ett välgörenhetsevent i syfte att samla in pengar till hjälpinsatser under den pågående globala krisen.

Lördagskvällens nätpokerturnering arrangeras av PokerStars och direktsänds på Twitch, Facebook och YouTube.

Turneringen börjar klockan 20:00, lördagen 9 maj.

Neymar Jr en av deltagarna

Ett dussin internationella stjärnor, inklusive den brasilianske fotbollstjärnan Neymar Jr, kommer då att slå på sina kameror när de tar plats vid det virtuella bordet och pokerälskare världen över kan följa värdarna James Hartigan och Lex Veldhuis, när de kommenterar och “besöker” spelarna.

Tittarna kommer också att kunna bidra till välgörenhetsinsatsen, via en ”donations”-knapp på den plattform de väljer att följa evenemanget på.

Detta unika evenemang är påtänkt och sammansatt av skådespelaren Hank Azaria och journalisten, författaren och manusförfattaren Andy Bellin.

Flera kändisar har redan anmält sig, bland andra skådespelarna Edward Norton, Amy Schumer, David Schwimmer, Jason Alexander, Jeff Garlin, Bryan Cranston, Kevin Pollak och Brad Garrett, manusförfattaren och filmskaparen Brian Koppelman, samt fotbollsstjärnorna Neymar Jr och Max Kruse.

Samlar in pengar till välgörenhet

De kändisar som placerar sig bäst kommer att skänka sin vinstandel av totalsumman på 1 miljon dollar, donerad av PokerStars, till en valfri välgörenhetsorganisation.

Hälften av den totala donationssumman går, för spelarnas räkning, direkt till den globala välgörenhetsorganisation Care International, vilket även gäller alla de intäkter som doneras via live stream. Bidragen kommer att administreras av den välrenommerade ideella intresseorganisationen Entertainment Industry Foundation (EIF).

– Detta evenemang är ett utmärkt sätt att kombinera äkta givarinsatser där det behövs, samtidigt som man stannar hemma och ändå har kontakt med människor från hela världen, säger Hank Azaria.

– Ett pokerspel i god anda påminner oss om hur livet brukade vara, vilket vi förhoppningsvis snart kommer tillbaka till.

”Ett sätt för människor att interagera för en god sak och roa sig på samma gång”

Hank Azaria igen:

– Det är ett sätt för människor att interagera för en god sak och roa sig på samma gång. Gensvaret har varit fantastiskt och jag kan säga er att när PokerStars klev in som de gjorde, blev jag faktiskt lite rörd. Vi hoppades att de skulle lägga in lite pengar, men att de donerade hela 1 miljon dollar, och därmed i princip finansierade hela evenemanget, känns ganska otroligt.

Som extra krydda till evenemanget har PokerStars förvånat såväl spelare som fans, genom att ge dem möjlighet att spela mot stjärnorna.

– Detta event började som en enkel konversation mellan vårt team, Hank, Andy och Entertainment Industry Foundation, som ett sätt att skapa positiv underhållning och samtidigt kunna hjälpa till med stöd i dessa utmanande tider, säger Rebecca McAdam Willetts, Associate Director of Public Relations på PokerStars.

Hon fortsätter:

– Vi är glada över att de kontaktade oss och har blivit hänförda av det momentum som initiativet har fått. Då människor i allt högre grad använder våra produkter för att vara uppkopplade, tävla och hålla sig sociala medan de tryggt befinner sig hemma, är vi lyckliga över att kunna visa hur spelet vi älskar kan användas för att sammanföra människor och göra bra saker, med den extra bonusen av att överraska några pokerfans på vägen.

Interaktivitet i fokus under Stars CALL for Action

PokerStars-ambassadörer, streamers och kändisar kommer att genomföra community giveaways och de personer som väljs ut, kommer att få tävla mot varandra den 9 maj, för att frambringa ytterligare donationer till Care International.

Två olika startfält, med kändisar respektive spelare, kommer sedan att tävla sig fram till sina respektive finalbord, för att avsluta med upplösningen – en final mellan de båda vinnarna.

– Vi är hedrade över att kunna verka som en partner till artister i vårt community, för att hjälpa till att samla in pengar och ge människor styrka under denna svåra tid, säger Regina Miller, Chief Strategy Advisor för Entertainment Industry Foundation.

– Med PokerStars som arrangör och Hank och Andy i förarsätet, så ser vi fram emot en kväll fylld av glädje och gåvor för att gynna människor över hela världen, avslutar hon.

De kändisar som slås ut tidigt kommer att få vara med i ett sidoevent, där vinnaren kommer att skänka 10% av totalsumman till välgörenhet.

PokerStars är ett internationellt spelbolag med svensk licens.

Gå till Start