Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelbolagens favoriter inför EM

Snart kliver vi in i sommaren med ett nytt fotbollsmästerskap att ta del av. Det är förstås EM för herrar som ska spelas, och det är redan nu många som rekar vilka länder de ska spela på under turneringens gång.

Låt oss ta en snabb titt på vilka länder spelbolagen håller som favoriter att ta hem guldet, förutsatt att inte Coronaviruset sätt stopp för mästerskapet, ska tilläggas.

Vinnarspel är ett populärt långtidsspel

När det vankas stora mästerskap sluter folket samman för att heja på sina respektive landslag. En sådan fotbollsfest är också en given högtid för den som gillar att spela på matcher och många av de som spelar bettar även i förhand på vilka som kommer att vinna hela turneringen.

Idag finns det omkring hundra stycken aktiva spelbolag på den svenska marknaden; med andra ord en uppsjö olika spelsidor att välja mellan för den som planerar att spela på EM, varpå det kan vara läge att jämföra odds och betting bonusar på de spelbolag som verkar mest intressanta.

Men låt oss ta en titt på de nationer som är favoriter att att vinna fotbolls-EM 2020, närmare bestämt spelbolagens tre favoriter.

Frankrike är huvudfavorit

För två år sedan gick Frankrike hela vägen och vann VM 2018, vilket de gjorde övertygande. Laget har knappast försämrats, tvärtom har det förbättrats med framförallt storstjärnan Kylian Mbappé som gjort två riktiga kanonsäsonger för Paris Saint-Germain.

Tittar vi på Bleacher Report håller de Frankrike som favoriter att vinna EM med tre gånger pengar. Därefter följer England och Spanien.

Kan England få till det?

Engelsmännen har länge varit besvikna på den gyllene generationen med Steven Gerrard, Frank Lampard, Rio Ferdinand, David Beckham, Wayne Rooney och flera, som aldrig lyckades uppnå något stort i sina gemensamma mästerskap.

Under deras nuvarande förbundskapten Gareth Southgate har de dock hittat en stabil grund och spikat ett lag med spännande talanger och skickliga erfarna spelare. De har under kvalet sett starka ut och många tror därför att de kommer slåss om guldet.

Kan lagkaptenen och målkungen Harry Kane leda dem hela vägen? Det återstår att se. Fyra gånger pengarna på England säger oddsen.

Sverige ställs mot det spanska förhandstipset

Spanien har sitt svagaste landslag på flera år och det känns därför aningen märkligt att de hålls som tredje favorit enligt Bleacher Report. Men de har däremot en fördel som kan ge dem en rejält skjuts in i turneringen. De ska nämligen inleda sitt gruppspel genom att spela “hemma” på Bilbaos arena San Mamés, och detta mot självaste Sveriges landslag.

Kan Spanien få eld på deras rutinerade nyckelspelare David Silva, Sergio Ramos och Diego Costa, samtidigt som de förvaltar deras unga talanger är allting möjligt. De har även vetskapen i ryggen att de kan vinna turneringen, som de gjorde både 2008 och 2012.

Att spela på Spanien ger omkring fem gånger pengarna.

Portugal tippas utanför topp 5

Intressant är att Portugal, som vann förra Europamästerskapet, inte nämns med bland topp tre. Faktum är att vi hittar dem först på åttonde plats bland de nationer som är tippade att vinna turneringen.

Det ska dock sägas att det är långt kvar till EM och alla lag har ännu inte kvalat in till turneringen.

Håll utkik efter förändringar i oddsen, som brukar säga en hel del om lagens chanser till slutsegern.

Gå till Start