Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Så mycket omsatte den reglerade spelmarknaden under det tredje kvartalet 2019

Nettoomsättningen, det vill säga spelarnas insatser minus utbetalda vinster, på den reglerade spelmarknaden uppgick till 5 895 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019, enligt Spelinspektionen.

Uppgifterna bygger till stor del på underlag från Skatteverket och är preliminära. Spelinspektionen meddelar att de kommer justera siffrorna längre fram med uppdaterade uppgifter.

Antalet avstängda i Spelpaus uppgick till 41 703 personer vid utgången av det tredje kvartalet. Siffran är en ökning med 11 procent jämfört med kvartal 2.

I början av november 2019 hade antalet ökat till drygt 44 000 personer.

[irp]

92 spelbolag med aktiva kommersiella licenser

Spelinspektionen redogör även att det saknas faktiska uppgifter om hur mycket det spelas hos spelbolag utan svensk licens.

– H2 Gambling Capital uppskattar att det under kvartal 3 2019 spelades för mellan 500 – 600 miljoner kronor (efter utbetalda vinster) hos bolag utanför det svenska licenssystemet, delger myndigheten.

– Det skulle i så fall innebära att uppskattningsvis mellan 85 – 87 procent av allt spelande på den konkurrensutsatta marknaden (kommersiellt onlinespel och vadhållning samt spel på fartyg i internationell trafik) skedde hos spelbolag med svensk licens.

92 bolag hade aktiva licenser för den svenska marknaden i oktober 2019. I denna siffra är licenser för allmännyttiga ändamål inte inräknade.

Spelinspektionen redogör för den svenska spelmarknadens utveckling.
Spelinspektionen redogör för den svenska spelmarknadens utveckling. Källa: Spelinspektionen
Gå till Start