Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stora delar av spelbranschen deltog på Spelakademin

I onsdags arrangerades årets upplaga av konferensen Spelakademin. Branschorganisationen Sper och spelaktören Paf bjöd in till ett seminarium som tog upp branschens aktuella frågor och utmaningar.

Camilla Rosenberg, generaldirektör på Spelinspektionen, medverkade tillsammans med flera andra nyckelspelare i spelbranschen.

Syftet med dagen var enligt Sper att skapa fokus på en mer hållbar utveckling av spelbranschen.

– Spelaktörer och andra intressenter behöver samverka närmare och mer strukturerat för att skapa en förändring. Det allmänna förtroendet för spelbranschen har sjunkit kraftigt under senare år, delger Sper efter dagen.

Man fortsätter:

– Primära områden som påverkar förtroendet och som också var innehållet i Spelakademins program är hållbarhet inklusive spelansvar, ett starkt ledarskap samt underhållande och säkra kundupplevelser.

[irp]

Spelinspektionen var en av alla deltagare på Spelakademin

Camilla Rosenberg från Spelinspektionen presenterade myndighetens arbete med bland annat pågående tillsynsärenden.

– En förutsättning för att vara framgångsrik i spelbranschen är att följa lagen. Vi hoppas kunna bidra med mer dialog och vägledning framöver, sa Camilla Rosenberg, Spelinspektionen under Spelakademin.

Under dagen diskuterade även bland andra Svenska Spel, Kindred, Paf och Miljonlotteriet branschens gemensamma utmaningar. Patrik Hofbauer, vd för Svenska Spel, drog paralleller till det förändringsarbete han tidigare varit med och drivit i telekombranschen:

–Jag känner igen läget i spelbranschen, med ett vikande allmänt förtroende, från min tid som vd på Telenor. Enda sättet att skapa en förändring är att vi som bransch arbetar aktivt tillsammans för en förändring. Det är inte enkelt men det går.

Närmare 100 personer deltog på Spelakademin, som har arrangerats årligen sedan 1992.

Gå till Start