Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelinspektionen med skrivelse till betaltjänstleverantörer: “Kan göra sig skyldiga till brott mot spellagen”

En grundläggande förutsättning för att nå målen med den nya spelregleringen är att se till att de som bedriver spelverksamhet i Sverige har licens och stänga ute de aktörer som inte har det. Så inleder Spelinspektionen information om en skrivelse myndigheten gjort till betaltjänstleverantörer.

Målet är att kanalisera spelandet till lagliga alternativ och minimera utbudet av olagligt spel, fortsätter myndigheten.

– Som ett led i vårt tillsynsarbete har vi skickat en skrivelse till betaltjänstleverantörer. Vi vill påtala vikten av att inte förmedla insatser eller vinster till och från spelbolag som, utan svensk licens, riktar sig mot den svenska spelmarknaden.

Spelinspektionen fortsätter:

– Spel utan licens kan ge allvarliga konsekvenser för samhället, till exempel ökad utsatthet för problemspelare, risk för penningtvätt, förlorade skatteintäkter och osund konkurrens.

[irp]

Betaltjänstleverantörer kan göra sig skyldiga till brott mot spellagen

Vidare understryker myndigheten att allt spel om pengar som tillhandahålls i eller riktar sig till Sverige, även spel över internet, ska ha svensk spellicens.

– Betaltjänstleverantörer som förmedlar insatser eller vinster till och från spelbolag som saknar licens kan göra sig skyldiga till brott mot spellagen, skriver Spelinspektionen.

Hela skrivelsen finns att läsa här: Information till betaltjänstleverantörer (pdf)

Gå till Start