Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Magnus Lannersund om de nya Vegasautomaterna: “Bort med det gamla, in med det nya”

2005 lanserade Svenska Spel en ny generation Vegasautomater. Det är samma automater som idag, 14 år senare, fortfarande finns på krogar och i bingohallar runt om i landet. Magnus Lannersund, avdelningschef för Vegas, reflekterar i ett blogginlägg om vad som hänt sedan dess.

Magnus Lannersund börjar med att lyfta den tekniska utvecklingen.

– 2005 hade vi telefonen för att ringa i och sms:a. Och kanske spela lite Snake då och då. Det heta och senaste var vik-telefonerna och det började så smått komma exempel på nya tjänster, skriver Vegas-chefen.

Han fortsätter:

– Någon gång kring 2012, när vi såg revolutionen på både tv- och telefonisidan, med nya konsumtionsmönster och krav på nya tjänster, insåg vi att vi snart kommer att sitta med gammal teknik och en betydligt sämre spelupplevelse.

– Vi kunde också konstatera att vår tekniska plattform snart skulle vara utdaterad, att användbarheten måste förenklas och att vi behövde förenkla inloggning och betalningslösningar. Och, framförallt, behövde vi utveckla och fortsätta att ha ett starkt spelansvarsprogram. Vi har länge jobbat med att utveckla detta och nu har vi äntligen lanserat det.

[irp]

Den nya spelmarknaden innebar förändringar

Vidare diskuterar Magnus Lannersund vad som hänt med spelandet och spelautomaterna efter det att spelmarknaden omreglerades.

– När den nya spelmarknaden kom vid årsskiftet, med nya legala krav, genomförde vi en del förändringar även mot spelaren. Bland annat innebar det att våra spelare fick sätta om sina gränser i fråga om tid och pengar.

– Sedan dess har vi lanserat kanske det största vi gjort på länge: en enklare inloggning med mobilt BankID – något som har mottagits mycket väl. Närmare hälften av de som idag spelar Vegas, använder BankID som inloggning.

[irp]

Magnus Lannersund: “Vi ska lansera Swish som komplement”

Den 15 april i år skedde nästa stora lansering. En helt ny generation Vegasautomater såg dagens ljus – och sedan dess har fler än 500 restauranger och bingohallar runt om i landet utrustats med över 1 500 nya spelautomater.

– Det nya spelsystemet levererar och det vi får tillbaka är att våra spelare verkligen uppskattar den enklare navigeringen, det nya spelansvaret där spelaren måste sätta ett antal olika gränser innan spelet kan börja och möjligheten att stänga av sig från fortsatt spel, direkt i automaten, delger Magnus Lannersund i sitt inlägg.

– Vårt fokus framåt är förstås att fortsätta rulla ut de nya automaterna och ta in de gamla för destruktion, men vi har även en stor nyhet som kommer under hösten. Då ska vi lansera Swish som komplement till kontantbetalning. Det är en efterlängtad funktion, både av kunder och av våra affärspartners, avslutar Vegas-chefen i sitt inlägg.

Gå till Start