Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Björn Eriksson: “Hoppas att bötesbeloppen är kännbara för spelbolagen”

Under måndagen meddelade Spelinspektionen att totalt 41,2 miljoner kronor krävs in som böter från åtta spelbolag. Detta efter att de brutit mot regler som rör spel på matcher med personer under 18 år.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson välkomnar Spelinspektionens besked.

– Spelinspektionen ger en bra och tydlig signal att de vill ta kontrollen över spelmarknaden och se till att lagar som gäller för licens följs. Det är ett steg i rätt riktning och jag hoppas att bötesbeloppen är kännbara för spelbolagen så de verkligen också ändrar sig, säger Björn Eriksson.

[irp]

“Ett av de största hoten mot tävlingsidrotten”

Enligt Riksidrottsförbundet understryker Spelinspektionen att ungdomar som utsätts för påverkan kopplat till matchfixing riskerar att även i framtiden hamna i klorna på grupperingar som vill manipulera matcher.

– Matchfixing är ett av de största hoten mot tävlingsidrotten och spel på ungdomar är helt oacceptabelt, säger Björn Eriksson.

– Nu återstår att se om spelbolagen verkligen tar till sig denna markering och rättar in sig i ledet och följer de svenska lagarna. Om inte så förväntar jag mig att Spelinspektionen har ytterligare åtgärder att ta till, som att dra tillbaka licensen, avslutar Björn Eriksson.

Spelbolag med svensk licens får inte erbjuda vadhållning på händelser eller evenemang där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år.

Gå till Start